Irány: 2024! – Párbeszéddel a Zöld Magyarországért! – Videó

2023.03.27.

Egy soha nem látott ökológiai, szociális, kulturális és politikai válság kellős közepén vagyunk. A zöld politika ott kezdődik, ahol és amikor felismerjük, mit jelent a fenntarthatóság, és hogy magával a rendszerrel, a rendszer alapvető logikájával, szemlélet- és működésmódjával van baj.

A Párbeszéd – ZÖLDEK vasárnapi nagyrendezvényének teljes felvétele itt visszanézhető:

A 10 éves Párbeszéd Magyarországért Párt:

– új neve: Párbeszéd – A Zöldek Pártja

– új neve röviden: Párbeszéd – ZÖLDEK

A Párbeszéd – ZÖLDEK EP-listavezetője: Jávor Benedek.

A Párbeszéd – ZÖLDEK új logója:

Részletek a videóból:

Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke:

Egy soha nem látott ökológiai, szociális, kulturális és politikai válság kellős közepén vagyunk. A zöld politika ott kezdődik, ahol és amikor felismerjük, mit jelent a fenntarthatóság, és hogy magával a rendszerrel, a rendszer alapvető logikájával, szemlélet- és működésmódjával van baj.
A zöld pártok szerte Európában egyre erősödnek, egyre nagyobb szerephez jutnak, számos országban már kormányzóképes pártokként vannak jelen.
A zöld értékek érdemi képviselete Magyarországon is megjelent: másfél évtizeddel ezelőtt. Szabó Rebekával, Jávor Benedekkel, Szabó Tímeával, Karácsony Gergellyel és sok más nagyszerű zöld barátunkkal 15 éve alapítottuk meg az LMP-t, az első magyar zöld pártot, amely parlamenti képviseletet nyert – és 10 évvel ezelőtt a második, szintén parlamenti erővé váló zöld pártunkat, amely mától Párbeszéd – ZÖLDEK néven folytatja a munkát.
A 10 éves Párbeszéd Magyarországért Párt új neve tehát Párbeszéd – A Zöldek Pártja, röviden: Párbeszéd – ZÖLDEK.

Szabó Rebeka, a Párbeszéd társelnöke:

A valódi zöld politika nem pusztán arra törekszik, hogy a rendszeren belül legyen kicsit jobb a tájvédelem meg a környezetvédelem. A valódi zöld politika rendszerkritikus.
Mi nemcsak a parlamentben, hanem az önkormányzatokban is megjelenítjük a zöld gondolatot.
Különösen büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország legmagasabb közvetlenül választott közjogi tisztségének betöltője zöld politikus: Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd – ZÖLDEK színeiben.
A soron következő önkormányzati kampányban minden eszközünkkel arra fogunk törekedni, hogy növeljük egyrészt a Párbeszéd – ZÖLDEK, valamint a zöld elkötelezettségű képviselők és önkormányzati vezetők számát, legyenek bármely párt vagy mozgalom tagjai, vagy akár civil, független jelöltek.
Emellett a magyar zöldeknek európai szinten is van mire büszkének lenniük: európai parlamenti képviselőket is adtunk Magyarországnak és Európának, akik közül Jávor Benedek 2019-ben elnyerte az Év EP-képviselője díjat környezetvédelem kategóriában, az Európai Adófizetők Szövetsége pedig az 2014–2019-es ciklus legjobb zöld képviselőjének választotta. Ezért jó hír tehát, hogy a Párbeszéd – ZÖLDEK kongresszusa Jávor Benedeket megválasztotta a párt EP-listavezetőjének.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere:

Az a politika, amiben mi hiszünk, egyszerre képviseli azokat, akik aggódnak a világvége miatt, és azokat is, akik a hó vége miatt aggódnak.

(…)

Budapest csodálatos megapolisz, de ahhoz, hogy élhetőbb, nyugodtabb legyen, le kell lassítani, és a kisvárosok a nagyvárosokban mozaikját kell felépíteni. Ez a város nem csak egy közlekedő folyosó, ezért amit mi nap mint nap teszünk, arról szól, hogy élhetőbb várost hozzunk létre.

Kövess minket: