A Párbeszéd – ZÖLDEK szerint kártékony harácsolás lesz itt, nem körforgásos gazdaság

2023.07.07.

Csütörtökön Tordai Bence, a Párbeszéd – ZÖLDEK társelnöke, országgyűlési képviselője, és Temesvári Szilvia, Terézváros párbeszédes alpolgármestere, a párt elnökségi tagja sajtótájékoztatót tartottak az új hulladékrezsimről.

Tordai Bence szerint az új hulladékkoncesszió még tovább megy a központosításban, hiszen 35 évre a MOL leányvállalatának a hulladékgazdálkodással kapcsolatos összes feladatot. A Párbeszéd – ZÖLDEK olyan hulladékkezelési megoldásokat tart kívánatosnak, ami a körforgásos gazdaságot erősíti, de a fideszes hulladékrezsimben nem ez történt.

A társelnök felhívta arra is a figyelmet, hogy egy olyan céghez kerül a hulladékkezelés, amelynek tulajdonosai között fideszes alapítványok vannak és amely szabályozását a fideszes országgyűlési többség alakítja ki.

Temesvári Szilvia hangsúlyozta, hogy eddig körülbelül 600 helyen lehetett az országban fémhulladékot leadni, az új koncesszióval ez most 60 helyre redukálódik. Az alpolgármester figyelmeztetett, hogy ilyen kevés hely nem fogja tudni kiszolgálni a kapacitásokat, így a környezetünkben elkezdenek szaporodni az illegális hulladéklerakó helyek.

Kövess minket: