Karácsony Gergely: Megtisztelő, egyben hatalmas felelősség az a támogatás, amit a diákszervezetektől kaptam

2024.04.29.

Karácsony Gergely főpolgármester (Párbeszéd – ZÖLDEK) Facebook-bejegyzést tett közzé arról, hogy az ADOM Diákmozgalom, az Egységes Diákfront (EDF) és a Fridays for Future (FFF) diákszervezetek is őt támogatják.

A bejegyzés alább olvasható:

Megtisztelő, egyben hatalmas felelősség az a támogatás, amit a diákszervezetektől kaptam.

Mi ezt a várost a jövőnek építjük, vagyis nekik, a fiataloknak. Minden döntésünknek azt kell szolgálnia, hogy Budapest évtizedek múltán is élhető, jó hely legyen.

Ők, a fiatalok segítenek abban, hogy ne mindig csak az orrunk elé nézzünk, hogy vegyük végre észre a távlatokat, hogy kiemeljük a fejünket a pártpolitikai csatározások túl gyakran alacsony színvonalú vitáiból. Ők kellenek ahhoz, hogy megerősítsük Budapest ellenálló képességét a klímaválsággal, a lakhatási válsággal szemben, hogy minden erőnkkel megőrizzük a város nyitott, sokszínű kultúráját.

Budapest ma szabadabb, zöldebb és szolidárisabb város, mint valaha és akkor adunk jövőt együtt Budapestnek, ha megőrizzük az elveit és az értékeit. Minden erőmmel azon leszek, hogy megfeleljek annak a felelősségnek, amit a diákok megtisztelő támogatása rám rótt.

Kövess minket: