Karácsony Gergely: Megvédjük a szakrendelőket!

2024.04.10.

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-bejegyzést tett közzé arról, hogy a Budapesti Lakógyűlésen arról is lehet szavazni, hogy a járóbeteg-ellátás, a szakrendelők maradjanak-e továbbra is a kerületek fenntartásában.

A bejegyzés alább olvasható:

Az elmúlt évtizedek tapasztalataiból jól tudjuk, mi történik azokkal a közszolgáltatásokkal, amelyekre az állam ráteszi a kezét: centralizáció és forráskivonás. Gondoljunk az iskolákra, ahol nincs kréta, vagy a kórházakra, ahol alapvető higiénés eszközök hiányoznak.

Bár a kormány egyelőre asztalfiókba tette a kerületek által működtetett járóbeteg-ellátó intézmények állami fenntartásba vételét, sajnos így sem lehetünk nyugodtak, mert az önkormányzati választás után ez a kérdés újra előkerülhet.

Éppen ezért a Budapesti Lakógyűlésen arról is lehet szavazni, hogy a járóbeteg-ellátás, a szakrendelők maradjanak-e továbbra is a kerületek fenntartásában, vagy az iskolák és a kórházak sorsára jussanak.

A mi álláspontunk teljesen egyértelmű és világos, hiszen az elmúlt években nagyon sokat küzdöttünk a kerületekkel közösen annak érdekében, hogy javítsuk a járóbeteg-ellátás színvonalát. A kihelyezett kabinetülés után Gajda Péter polgármesterrel meglátogattuk a Kispesti Egészségügyi Intézetben kialakított „egynapos sebészetet”, amely segíti a műtéti várólista lerövidítését.

szakrendelők

Kövess minket: