Karácsony Gergely: Az elmúlt években igazi kerékpáros forradalom zajlott Budapest utcáin

2024.04.16.

Míg mások csak ígérgetnek, minket a tetteink ítélnek meg: az elmúlt években többek között 52 kilométerrel bővítettük a kerékpárosbarát úthálózatot, bukásból sikertörténetté változtattuk a Bubit, valamint busszal és biciklivel is gyorsan átjárhatóvá tettük a Lánchidat – írta Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán.

A bejegyzés további része alább olvasható.

A Magyar Kerékpárosklub, ahogy 2019-ben, úgy a mostani választás előtt is meghirdette a bringabarát Budapest 12+1 pontját. A kormányzati elvonások, az egekbe szökő infláció, a covid és a háború okozta válságok ellenére is a ’19-es vállalások többségét teljesítettünk, és a többi feladat jó úton halad a teljesítés felé.

Kürti Gábornak, a Kerékpárosklub elnökének is elmondtam, hogy azért dolgozunk, hogy egy élhető várost teremtsünk, amelyben bárhonnan bárhová el lehessen jutni biciklivel. Hisz nemcsak a bringásoknak, hanem minden budapestiek érdeke, hogy a városban jobb legyen kerékpározni, mert ahol jó biciklizni, ott jó élni.

Ma a budapestiek várható élettartama nagyjából 5 évvel kevesebb, mint az európai átlag. Azt vállaljuk, hogy egészséges utcákat, egészséges várost építünk, hogy visszaadjuk a budapestieknek az elvett 5 évüket.

Kövess minket: