Összehangolt támadás a Párbeszéd – ZÖLDEK aktivistái ellen három budapesti ajánlásgyűjtő-sátrunknál

2024.04.26.

Majdnem egyidőben a Párbeszéd – ZÖLDEK három ajánlásgyűjtő-sátrát támadták meg Budapesten – hívta fel a figyelmet Szabó Tímea, a Párbeszéd – ZÖLDEK ügyvezető társelnöke élő Facebook-videójában.

A Deák téren, a Blaha Lujza téren és a Békásmegyeren található ajánlásgyűjtő-sátraknál történt erőszakos cselekmények kapcsán Szabó Tímea arról számolt be, hogy az incidenskor jelenlévők szerint „alkoholistának kinéző emberekhez odamentek fekete dzsekis középkorú férfiak, akik pénzt nyújtottak át nekik.”

A pénzt elfogadók a beszámolók szerint ezután hirtelen elkezdtek ordibálni, Karácsony Gergelyt, Dobrev Klárát és az ellenzéket szidni. Szabó Tímea közölte: a verbális erőszakon túl fizikailag is bántalmazták a sátraknál dolgozó aktivistákat: a Deák téri ajánlásgyűjtő-sátrat be kellett zárni, mert ott az összes aktivistát megverték.

Szabó Tímea azt üzente a kormánypártnak, hogy: „Elegünk van ebből az erőszakból! Üzenjük a Fidesznek, hogy feljelentést tettünk a mai napon. Békásmegyeren fotót is készítettem azokról a fiatalemberekről, akik fekete dzsekikben ültek a környező padoknál. Értesítettem a rendőrséget és a közterület-felügyeletet, akik ki is jöttek a helyszínre és igazoltatták a rendbontókat.

Ne legyenek kétségei a Fidesznek: minket nem lehet megfélemlíteni!”

A képviselő videója itt megtekinthető.

Kövess minket: