Karácsony Gergely: Ingyenes szűrőprogramokkal segítjük az egészségmegőrzést

2024.05.03.

Karácsony Gergely főpolgármester (Párbeszéd – ZÖLDEK) Facebook-bejegyzést tett közzé arról, hogy a főváros ingyenes szűrőprogramokat indít Budapest több pontján.

A bejegyzés alább olvasható.

A hosszú és egészséges életet számos tényező befolyásolja. Mi magunk az egészséges táplálkozással és életmóddal tehetünk érte, de dolga van ezzel a fővárosnak, főképp, ha az állam nem teszi. Budapest a tisztább levegővel, zöldebb, stresszmentesebb környezettel és megfelelő egészségügyi infrastruktúrával szolgálja, hogy a budapestiek visszakapják azt az öt évet, amennyivel tovább élnek ma más európai nagyvárosok lakói.

Ezért az Egészséges Budapest programban vállaltuk, hogy felgyorsítjuk a CT és MR vizsgálatokat, már eddig több mint 12 ezer vizsgálatot finanszíroztunk. Ha csak egy életet mentettünk meg, már azért megérte. A program következő lépése, hogy a gyógyuláshoz vezető úton is elkísérjük azokat, akiknek erre szükségük van. És ma elindítottuk az első ingyenes budapesti szűrőprogramot. Sok tízezer forint értékű szűréseket biztosítunk ingyen a budapestieknek.

Mozgó szűrési állomásunkkal 24 alkalommal a város 24 pontján találkozhatsz!

A vizsgálatokhoz itt lehet időpontot foglalni.

Kövess minket: