Tiltakoznak a civilek: Veszélybe került a fokozottan védett Határréti tó a Pilisben

2024.06.19.

Luxusüdülőket építene egy beruházó a csobánkai önkormányzat engedélyével a Határréti tónál.

Tordai Bence, a Párbeszéd – ZÖLDEK frakcióvezetője a Pilisszántó mellett található Határréti tónál jelentkezett be egy Facebook-videóban. A politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy a csobánkai önkormányzat egy jogilag és morálisan is problémás testületi ülésen arról döntött, hogy egy beruházónak adja át a korábban horgászatra is használt és a vadaknak is fontos tópart eddig hozzájuk tartozó részét, egy 51.000 négyzetméternyi területet, ahol a beruházó luxusüdülőket fog építeni.

Tordai Bence szerint a csobánkai önkormányzat a természeti értékkel is bíró tavat ezzel elzárja az átlagemberek és a vadállatok elől. A civilek már elkezdtek szervezkedni a beruházás ellen, Tordai Bence pedig arra szólít fel a videóban, hogy mindenki támogassa a civilek tiltakozását a petíció aláírásával: https://www.peticiok.com/a_pilis_legszebb_tava_nem_elado

A frakcióvezető Facebook-posztjában a közmeghallgatáson való tiltakozást is kiemelte: „És ha különösen fontos neked a Határréti tó ügye, eljöhetsz Csobánkára, a közmeghallgatásra is, június 27-én, csütörtökön 18 órára, a könyvtár dísztermébe (Csobánka, Béke út 4.).”

Kövess minket: