AMI JÁR, AZ JÁR: REZSIUTALVÁNYT!

2022.10.15.

AMI JÁR, AZ JÁR: REZSIUTALVÁNYT! Petíció a rezsiutalványért ÉVI 200 EZER FORINT REZSITÁMOGATÁST! Megszorítások helyett segítséget a megélhetési válságban! Magyarországon a háztartások harmada már az energiaár-robbanás előtt is küzdött a számlák befizetésével, és telente százak fagytak meg, sokszor a saját fűtetlen otthonukban. A kormány ezt tetézte azzal, hogy a válság kellős közepén rászabadította a „piaci” […]

AMI JÁR, AZ JÁR:
REZSIUTALVÁNYT!

Petíció a rezsiutalványért

ÉVI 200 EZER FORINT REZSITÁMOGATÁST!

Megszorítások helyett segítséget a megélhetési válságban!

Magyarországon a háztartások harmada már az energiaár-robbanás előtt is küzdött a számlák befizetésével, és telente százak fagytak meg, sokszor a saját fűtetlen otthonukban.

A kormány ezt tetézte azzal, hogy a válság kellős közepén rászabadította a „piaci” energiaárakat a lakosságra. A közpénzmilliárdosokból álló kormány nem érti, mit jelent a lekapcsolt áram, a hideg kályha, a számlatartozás miatt elárverezett lakás.

A Párbeszédnek van megoldási javaslata – követeljük a rezsiutalvány bevezetését!

A rezsiutalvány egy állami finanszírozású, évi 200 ezer forintos rezsitámogatás idén és a jövő évben.

  • Diktálós fogyasztóknak négyszeri 50 ezer forintos juttatás novemberre, decemberre, januárra és februárra a téli hideg és az elszabadult energiaárak ellen.
  • Vagy ugyanilyen értékű, egyszerű adminisztrációjú támogatás az átalányt fizető, valamint a nem vezetékes energiával (fa, szén, PB-gáz) fűtő háztartásoknak is, hogy senki ne töltse a telet fűtetlen lakásban.

Ha egyetért azzal, hogy a téli hideg átvészeléséhez minden olyan háztartás kapjon évi 200 000 forintos rezsiutalványt, ahol az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az átlagbért, írja alá a petíciónkat!

 

REZSIUTALVÁNYT MOST!

 

 

AMI JÁR, AZ JÁR: REZSIUTALVÁNYT!

 

 

2022 október 15 – 2023 március 15

Kövess minket: