Barabás Richárd

a Párbeszéd – ZÖLDEK társelnöke, Budapest XI. kerületének alpolgármestere

Barabás Richárd 2010-ben végzett színészként a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, majd a Budapesti Gazdasági Egyetem nemzetközi tanulmányok alapképzésén szerzett diplomát. Jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi tanulmányok mesterképzésén folytat tanulmányokat, amelyek fókuszában a nemzetközi kapcsolatok, a geopolitika, a világgazdaság, a nemzetközi pénzügyek és a biztonságpolitika áll. Emellett speciális tudással rendelkezik a távol-keleti interkulturális menedzsment terén, és részt vett coaching szemléletű vezetőképzésen is.

2010 és 2014 között a HOPPart társulat színésze volt, amely formációval társadalmi-politikai témájú előadásokat vittek színre. 2014-től Újbuda (XI. kerület) önkormányzati képviselője, 2019-től a kerület kultúráért és nemzetközi kapcsolatokért felelős alpolgármestere, 2020-tól Újbuda eddigi legnagyobb európai uniós projektjének (13 tagú partnerség, körülbelül 1,9 milliárd forintos költségvetés) vezetője. 2018-tól a Párbeszéd szóvivője.

Felsőfokú angol és középfokú olasz nyelvtudással rendelkezik, valamint franciául és olaszul is tud.

Emberbarát magyar kozmopolitának tartja magát, így örömmel járul hozzá a globális, interkulturális együttműködésekhez, és segíti a megoldáskeresést az olyan kulcsterületeken, mint a klímaválság, a technológiai fejlődés és a társadalmi, globális egyenlőtlenség.

2024. februártól a Párbeszéd – ZÖLDEK társelnöke.

Kövess minket: