Kovács Márton

Budapest II. kerületének alpolgármestere

1980-ban született Budapesten, házas. Tanulmányait a kerületi Újlaki Magyar-Olasz Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában kezdte, majd a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Gimnáziumban pék-cukrász szakképesítést, ezt követően pedig érettségi bizonyítványt szerzett. Pár évig a vendéglátóiparban dolgozott; diplomát az egri Eszterházy Károly Főiskolán (ma: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem), nemzetközi tanulmányok szakon szerzett.

2010 őszén lett a II. kerületi önkormányzat képviselője, ahol a Gazdasági és Tulajdonosi, illetve a Közoktatási, Közművelődési, Sport és Informatikai bizottság tagja. 2012 novembere óta az LMP Párbeszéd Magyarországért Platformjának tagja. A platform tagjaival együtt 2013 januárjában kilép az LMP-ből, a Párbeszéd alapító tagja.

A 2014-es önkormányzati választásokon, kompenzációs listán ismét bekerült a képviselő-testületbe. A Kerületünk az otthonunk helyi frakcióvezető-helyettese, emellett pedig az újonnan alakult Környezetvédelmi bizottság elnöke lett. 2019-től a II. kerület 11-es választókörzet egyéni képviselője, az oktatás és szociális ügyek, a környezetvédelem, a civil szervezetek és a nemzetiségi önkormányzatok ügyéért felelős alpolgármester.

2020 októberétől a Párbeszéd budapesti szervezeteinek elnöke.

Kövess minket: