Renczes Dávid

Önkormányzati képviselő (Tatabánya)

1987-ben, a Gál István lakótelep létrejöttével egy időben született. Születése óta itt él, a városrésszel együtt nőtt fel, általános iskolai tanulmányait is itt, az óvárosi József Attila Általános Iskolában végezte. Első diplomáját a veszprémi Pannon Egyetemen szerezte, majd ezt követően a Budapesti Corvinus Egyetem politikatudomány mesterképzésén szerzett záróvizsgát. Jelenleg az Országgyűlésben dolgozik szakértőként, a Párbeszéd frakciójának munkáját segítve. A tatabányai önkormányzati munkában is rendelkezik tapasztalattal, 2014 óta a Városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság tagja.

A „Gálon” töltött harminc év alatt számos élmény és emlék köti a városrészhez, ugyanakkor ismeri az itt élőket és problémáikat is.

Egy baloldali és nem utolsósorban zöldpárt tagja. A Karácsony Gergely, Szabó Tímea és Jávor Benedek alkotta Párbeszéd helyi jelöltjeként egy élhetőbb és zöldebb városért szeretne dolgozni, ahol a szociális biztonság mellett rend és tisztaság van. Hiszi, hogy az ellenzék polgármesterjelöltével, Szűcsné Posztovics Ilonával Tatabányát vissza tudják adni a helyiek kezébe, és olyan fejlesztéseket tudnak létrehozni, amelyek a helyi lakosok mindennapjait teszik szebbé, nem pedig a hatalom embereinek pénztárcáját vastagabbá.

Kövess minket: