T. Szaszkó Andrea

civil akkumulátorgyár-ellenes aktivista, a Párbeszéd – ZÖLDEK EP-listájának 8. jelöltje

Ötvenhárom éves egyéni vállalkozó vagyok, két felnőtt, egy 25 és 28 éves gyermek édesanyja.

Amióta gyermekeim felnőttek, azon munkálkodom, hogy a még meg sem született unokáim számára is élhető és biztonságos legyen ez az ország. Hogy ők is tanúi lehessenek azoknak a csodáknak, amelyeket én megtapasztalhattam egy-egy családi kirándulás vagy nyaralás során. Hiszen ma Magyarországon épített és természeti kincseinket egyre nagyobb és nagyobb veszély fenyegeti. Fajokban gazdag élőhelyeket, értékes mezőgazdasági területeket, csodálatos műemlékeket áldoz be a kormányzat az ámokfutó ipari politika és a kapzsi hatalomvágy oltárán.

Gödön, ahol élek, maroknyi elszánt civil küzd a szabálytalanul és veszélyeztető módon üzemelő Samsung SDI akkumulátorgyárral és az azt minden komolyabb retorzió alól rendszeresen felmentő hatóságokkal. Büszke vagyok rá, hogy a civilek között én is ott vagyok, büszke vagyok rá, hogy az elmúlt hat év nehézségei, valamint a velünk szemben elkövetett jogtiprások és hatalmi visszaélések ellenére nemcsak hogy talpon vagyunk, de minden törvényes eszközzel markánsan képviseljük közösségünk érdekeit.

Koordinátora vagyok az országos AKÁRTEIS szövetségnek, amely az akkumulátorkárosult települések szervezetei között 2023-ban létrejött konstruktív együttműködés révén született.

Ezen kívül büszke tagja vagyok az Országos Közös Akarat mozgalomnak, amely egy ágazatokon átívelő, egyesületeket, diákszervezeteket és érdekképviseleteket összefogó országos ernyőszervezet, és amely szervezetben néhány nagyszerű kezdeményezésben magam is részt veszek: például az „Országos Közéleti Fórum” név alatt futó országjárós projektben.

Mert hiszem, hogy akár te is lehetsz áldozat, de lehetsz hős is. Akár te is; velünk kézen fogva, hiszen együtt erősebbek vagyunk.

A Párbeszéd – ZÖLDEK európai parlamenti listájának 8. jelöltje.

Kövess minket: