Moszkvai mutyi: Szijjártó Péter titkolja a paksi bővítés szerződésmódosításait – a Párbeszéd – ZÖLDEK ezért írásbeli kérdésekkel fordul a kormányhoz

2023.04.20.

Jávor Benedek, a Párbeszéd – ZÖLDEK európai parlamenti listavezetője sajtótájékoztatón számolt be róla, hogy Tordai Bencével írásbeli kérdésekkel fordulnak a kormányhoz a paksi bővítés szerződésmódosításaival kapcsolatban.

Szijjártó Péter múlt heti moszkvai tárgyalásait követően bejelentette, hogy módosulnak a paksi bővítésről kötött orosz-magyar szerződések feltételei, azonban az azóta eltelt egy hét során nem került nyilvánosságra információ arról, hogy pontosan milyen szerződések és hogyan módosulnak. Jávor Benedek azt is elfogadhatatlannak tartja hogy a magyar kormány úgy módosítja ezt a több mint 4000 milliárd forintos projekt feltételeit, hogy arról semmilyen információt nem oszt meg a magyar nyilvánossággal. Ezért fontos annak tisztázása, hogy pontosan mely szerződések módosítására került sor, és ezek hogy érintik a 2014-ben jóváhagyott feltételeket.  A teljes sajtótájékoztató megtekinthető a Párbeszéd – ZÖLDEK YouTube csatornáján.

Kövess minket: