Hszi Csin-ping kínai elnök magyarországi látogatása: A Párbeszéd – ZÖLDEK a Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz fordul

2024.05.10.

Hszi Csin-ping kínai elnök látogatása komoly biztonságpolitikai és nemzetbiztonsági kérdéseket vet fel, ezért a Párbeszéd – ZÖLDEK a Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz fordul, és kezdeményezi a Nemzetbiztonsági Bizottság összehívását – jelentette be Szabó Tímea, a Párbeszéd – ZÖLDEK ügyvezető társelnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

Drágább lesz és tovább csúszik a Paks II. beruházás, miközben Magyarországnak valódi energetikai és pénzügyi függetlenségre van szüksége

2024.05.08.

A Párbeszéd – ZÖLDEK Magyarország valódi energetikai és pénzügyi függetlensége mellett áll ki, amelyet a zöld átállás tud Magyarországon megvalósítani – mondta Szabó Rebeka, a Párbeszéd – ZÖLDEK társelnöke szerdai sajtótájékoztatóján a Paks II. beruházás és a kínai elnök Magyarországi látogatása kapcsán.

Új korszakot kezdünk: Bemutatkozott a Párbeszéd – ZÖLDEK új társelnöke

2024.02.19.

„A Párbeszéd – ZÖLDEK a mai nappal egy új korszakot nyit” – így kezdte a Párbeszéd – ZÖLDEK vasárnapi sajtótájékoztatóját Szabó Tímea, a párt ügyvezető társelnöke. Az országgyűlési képviselő bejelentette, hogy a Párbeszéd – ZÖLDEK tagsága Barabás Richárd újbudai alpolgármestert választotta a zöldpárt társelnökévé, aki egy igazságos, szolidáris, nyitott és zöld Magyarország építését tartja szükségesnek.

Recsk, Kolontár, Óbuda: A Párbeszéd – ZÖLDEK nem vár tovább, Környezeti Kármentesítési Alap létrehozására szólítja fel a kormányt

2023.12.08.

A Párbeszéd – ZÖLDEK a környezeti és ipari károk megelőzésének és elhárításának a jelenleginél sokkal szigorúbb szabályozását javasolja az Országgyűlésben, és elkülönített pénzügyi alapot hozna létre erre a célra – közölte csütörtöki online sajtótájékoztatóján a párt európai parlamenti listavezetője.

A Párbeszéd – ZÖLDEK kezdeményezi a gyorsulási versenyek büntetésének szigorítását

2023.07.21.

Tordai Bence, a Párbeszéd – Zöldek társelnöke, országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón úgy értékelte, hogy a kormány a közlekedési balesetek megelőzése érdekében sem a szükséges jogalkotási munkát nem végezte el, sem a meglévő jogszabályok megfelelő végrehajtásáról nem gondoskodik, és a Belügyminisztérium, illetve a rendőrség csak most, az Árpád hídon nemrégiben történt halálos baleset után kezd élni a jogi keretek által eddig is biztosított lehetőségekkel.