A Lánchíd a mindenkori haladás szimbóluma – a felújított híd egy gyalogosbarát, élhető város kulcsa

2023.09.03.

A Lánchíd a mindenkori haladás szimbólumaként olyan jövőképet közvetít, amely összhangban van Magyarország és Budapest hosszú távú céljaival – hangoztatta Váradiné Naszályi Márta, a Párbeszéd – ZÖLDEK elnökségi tagja, I. kerületi polgármester online sajtótájékoztatón vasárnap.

Váradiné Naszályi Márta kiemelte, hogy a Lánchíd felújítása a főváros egyik legfontosabb projektje volt. Azt mondta, az elmúlt évtizedek személyautó-központú városfejlesztése azt eredményezte, hogy napi 25 ezer autó ment át a Lánchídon; ezt a terhelést sem a híd nem bírta, sem a híd két oldalán lévő fogadóterek.

Hozzátette, I. kerületi zöldpolitikusként tizenkét éve küzd azért, hogy a Lánchíd gyalogosbarát, autómentes legyen, 2019 óta polgármesterként tovább támogatva ezt. Vannak, akik azt gondolják, hogy ez autósüldözés – mondta –, de szerinte nincs erről szól. Úgy fogalmazott „nincsenek autósok, meg nem autósok”, közlekedő emberek vannak, akik azt a közlekedési módot választják, amit a főváros kínál számukra.

Úgy vélte, az autómentes Lánchíd előnyei már látszanak, másfélszeresére nőtt a buszos áthaladások száma. Az autómentes Lánchíd teszi lehetővé, hogy mind a két hídfőnél gyalogosbarát és zöldfejlesztési programok valósulhassanak meg – fűzte hozzá Váradiné Naszályi Márta.

A sajtótájékoztató ide kattintva érhető el.

(MTI, kiemelt kép: pixabay)

Kövess minket: