136 ezer ember szavazatával zárult az első Budapest Lakógyűlés

2023.06.20.

Karácsony Gergely párbeszédes főpolgármester keddi sajtótájékoztatójában ismertette az első Budapesti Lakógyűlés Eredményeit.

A főpolgármester szerint a több mint 136 ezer budapesti szavazó jelentős felhatalmazást és kötelességet jelent. Az első Budapesti Lakógyűlést a Budapest-pártiság egyértelmű kinyilvánításának nevezte, amely független a pártszimpátiáktól, de világos válasz a Budapest-ellenes sarcpolitikára. Budapest példát mutatott egy újfajta politikai kultúrából is, Karácsony Gergely köszönetet mondott a budapesti lakosoknak mindezért.

A főpolgármester szerint Budapest a jövőt választotta. Az első Budapesti Lakógyűlés sikere, a résztvevők magas száma kötelezettséget ró minden döntéshozóra, akinek feladata Budapest jövőjének alakítása.

Karácsony Gergely párbeszédes főpolgármester a következőket jelentette ki sajtótájékoztatóján:

Javaslatot terjeszt a Fővárosi Közgyűlés elé, hogy kötelezze a kormányt a Budapestet sújtó sarcpolitika felülvizsgálatára.

Tájékoztatja a pénzügyminisztert, hogy Budapest nem fizet több szolidaritási hozzájárulást a kormánynak, legalább a kormány ellen indított közigazgatási per jogerős lezárultáig.

Fizetési felszólítást küld a pénzügyminiszternek, valamint az építési és közlekedési miniszternek a Széchenyi lánchíd felújításához megállapodott kormányzati hozzájárulás 6 milliárd forintjának haladéktalan megfizetésére.

A BKK véglegesíti a Széchényi Lánchíd jelenlegi forgalmi rendjét és folytatjuk a Clark Ádám tér, valamint a Széchenyi tér zöldítését célzó tervezést.

A kiemelt kép Ruzsa Rania fotója.

Kövess minket: