Fesztivállal köszöntötte Budapest a felújított Lánchidat

2023.09.19.

Karácsony Gergely főpolgármester (Párbeszéd – ZÖLDEK) az idén 150 éves Budapestet köszöntötte videós Facebook-posztjában.

„Budapest idén 150 éves, de úgy látszik, mégsem nőtte ki bulizós korszakát. Szombaton, a Lánchíd Fesztiválon jó volt együtt lenni, érezni a közösség erejét, és meghallgatni a dalokat, amelyek erről a 150 éves városról mesélnek el történeteket.

Arról, hogy mi is az a budapestiség. Nincs erre egy válasz. Sok válasz van. Budapestiek vagyunk, itt szeretünk, itt csalódunk. Budapest 150 éves története a budapestiek önmagukhoz és városukhoz való kapcsolódásának története. Sokan és sokféleképpen lakjuk be a fővárost: különböző vágyakkal, álmokkal és érzelmekkel élünk itt. Budapest az a város, ami teret ad annak, amire vágyunk, és annak, hogy amit álmodunk, az meg is valósulhasson. Budapest az önkifejezés és a szabad identitásválasztás városa.” – írta Karácsony Gergely.

Váradiné Naszályi Márta, a Párbeszéd – ZÖLDEK elnökségi tagja, I. kerületi polgármester korábbi sajtótájékoztatójában a Lánchidat a mindenkori haladás szimbólumának nevezte, amely olyan jövőképet közvetít, ami összhangban van Magyarország és Budapest hosszú távú céljaival.

Kövess minket: