Ne legyen több joguk a közműveknek, mint a fáknak! 

2023.09.15.

A Párbeszéd – ZÖLDEK azt javasolja, hogy egy települési zöldinfrastruktúra kerettörvény megalkotásával is védjék a zöldfelületeket – jelentették be a párt politikusai egy pénteki, online sajtótájékoztatón.

Váradiné Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere hangsúlyozta, az elmúlt évtizedekben a zöldfelületek csak ott kaptak helyet a városokban, ahova senki nem akart építkezni, ahova senki nem akart behúzni egy vezetéket.

A Párbeszéd – ZÖLDEK elnökségi tagja közölte, hogy az indítványuk ezért az infrastruktúra többi eleméhez hasonló jogokat biztosítana a városi zöldfelületeknek. Szabó Rebeka, a párt társelnöke a részleteket ismertetve elmondta, hogy a jogszabállyal létrehoznának egy egységes települési zöldfelületi nyilvántartást, valamint pontosan meghatároznák a zöldfelületek értékét.

A javaslat jogot adna az önkormányzatoknak arra, hogy érdemi szankciókkal tudjanak fellépni a zöldfelületek tönkretevői ellen – hívta fel a figyelmet a parlamenti képviselő. Szabó Rebeka kiemelte, hogy indítványuk a vízmegtartást is elősegítené és a települések biodiverzitását is növelné.

(MTI)

Kövess minket: