Teljes szolidaritásunkról biztosítjuk Iványi Gábort és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget

2023.09.21.

Orbán Viktor és a kormány nem hagyja abba Iványi Gábor és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség üldözését.

Hiába segítenek több tízezer hajléktalanon, rászorulón, a háború elől menekülő családon, a kormány aljas bosszúhadjáratot folytat ellenük már lassan egy évtizede. 2011-ben vonta meg a Fidesz az egyházuktól az egyházi státuszt, ami azt jelentette, hogy nem kaphatják meg az egyszázalékos felajánlásokat sem, vagyis 12-13 milliárd forint állami és egyszázalékos támogatástól estek el.

Az Alkotmánybíróság kimondta: jogellenes volt az egyházi státusz megvonása, és kötelezte az Országgyűlést, hogy állítsák vissza az eredeti állapotot. A kormány ennek ellenére továbbra sem hajlandó utalni Iványi Gáboréknak az állami támogatást. Jelenleg Orbán Viktor a NAV-val üldözteti Iványiékat. Az ott dolgozók közel 10 százaléka felmondott, így a rászorulók is további segítség nélkül fognak maradni.

A Párbeszéd – ZÖLDEK teljes szolidaritásáról biztosítja Iványi Gábort és az evangéliumi testvérközösséget, továbbá felszólítjuk Orbán Viktort és kormányát, hogy fejezze be ezt az aljas politikai üldözést, ez nem egy 21. századi európai uniós országba illő viselkedés. Kapják meg a nekik járó támogatásokat ahelyett, hogy üldöznék őket!

Kövess minket: