Karácsony Gergely már aláírta, írd alá te is a Zöld minimumot!

2023.10.24.

A 2024-es önkormányzati választásokon induló jelöltek számára.

A Zöld minimumról bővebben itt olvashatsz, a kezdeményezést pedig ITT ÍRHATOD ALÁ.

A környezeti és éghajlati válság évről évre egyre súlyosabban, egyre riasztóbb mértékben befolyásolja mindennapjainkat és életünk alapvető feltételeit. E válság elleni küzdelemben, élő környezetünk megóvásában a települési önkormányzatoknak és a helyi közösségeknek jelentős szerepük és lehetőségeik vannak. A helyi önkormányzatok, legyenek bármekkorák, saját hatáskörükben és eszközeikkel rendkívül sokat tehetnek az egészséges környezethez fűződő jogaink védelme érdekében, miközben erősíthetik a társadalmi szolidaritást, a helyi demokráciát és a helyben élők bevonását az őket érintő döntések meghozatalába. 

Széles társadalmi többség várja el, hogy a helyi képviselők elköteleződjenek a környezeti biztonság és egy jó minőségű, fenntartható városi/települési életmód kialakítása mellett. Az önkormányzati döntéshozók sajnos sokszor mégis szembemennek ezzel az elvárással; a szűk politikai vagy nagyvállalati érdekek olykor a legalapvetőbb környezeti és társadalmi szempontokat is felülírják.

A zöld minimum aláírásával az önkormányzati választáson induló jelöltként vallom, hogy a „gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” több évtizedes zöld útmutatása szellemében nemcsak helyi közösségünk életkörülményeit alakíthatjuk, de előmozdíthatunk egy azon túlmutató, szélesebb kultúraváltást is. Ezért megválasztásom esetén, a Párbeszéd – ZÖLDEK által (is) támogatott önkormányzati vezetőként, képviselőként magamra tekintve kötelezőnek fogadom el a Zöld minimumban megfogalmazottakat.

Kövess minket: