Nem hagyjuk, hogy gátlástalanul lenyúlják a Balatont!

2023.10.11.

A Balatont ellepi a NER: egymást érik a lenyúlások, a környezetpusztító kisajátítások. Mintha a tó és környéke nem mindenkié, hanem csak egy szűk elité lenne. Márpedig a Balaton nem lehet a NER játszótere!

A Párbeszéd – ZÖLDEK számos alkalommal tiltakozott természeti kincsünk kisajátítása és beépítése ellen. Szántódon a BalaLand-nál megnyitottuk a Tiborcz-féle NER-szálloda által jogtalanul lezárt balatoni partszakaszt. A tömeges Balatonakali nádpusztulás ellenében az Országgyűlés elé terjesztettük javaslatainkat a tó ökológiai egyensúlyának felborulásával fenyegető nádpusztulás megállítására, a Balaton ökológiai állapotának megvédésére és javítására. A helyi civilekkel együtt sikeresen tiltakoztunk a Club Aliga beruházás ellen – a kormányhivatal visszavonta a környezetvédelmi engedélyt, a beruházó visszalépett az eredeti tervektől!

Jogi eszközökkel próbáljuk megfékezni az épített és természeti örökséget veszélyeztető NER-inváziót Tihanyban is. Balatonfenyvesen egy korábbi, a Balaton törvény előírásait sértő kikötőépítés helyszínén gumimatracokkal üzentünk, hogy a Balaton mindenkié!

Ne feledjük, hogy a Balaton az ország kincse, és meg kell védenünk azt a jövő generációk számára. Nem hagyjuk, hogy elvegyék tőlünk csodás tavunkat, mert a Balaton mindenkié!

Kövess minket: