Dr. Jávor Benedek: a lélegeztetőgép-bizniszben érdekelt üzleti körök bukkannak fel Soroksáron

2023.11.13.

A lélegeztetőgép-bizniszben érdekelt üzleti körök bukkannak fel a Soroksárra tervezett kínai vegyianyag-elosztó körül – mondta a Párbeszéd – ZÖLDEK európai parlamenti listavezetője vasárnap online is követhető sajtótájékoztatón.

Dr. Jávor Benedek arról beszélt, hogy a vegyianyag-elosztó tervét a kormány többször igyekezett cáfolni, de szeptemberben Soroksáron és a környéken jelentős területeket beruházási célra átminősítettek, ami nem támasztja alá azt a vélelmet, hogy itt nem készül valami gyanús beruházás.

A Párbeszéd – ZÖLDEK fényt derített arra is – folytatta Jávor Benedek -, hogy a tervezett vegyianyag-elosztó körül az az üzleti kör bukkan fel, amelyik korábban a lélegeztetőgép-üzletek egy részét is kézben tartotta, és ezek az üzleti körök valahogy itt ezen a területen találkoznak.

Jávor Benedek egy újságcikkre hivatkozva azt mondta, semmi okunk nincs megnyugodni, úgy néz ki, hogy a kormányzati cáfolatok ellenére valami készül itt, jelentős beruházási területeket alakítottak ki, jelentős kínai kapcsolatokkal rendelkező cégek bukkannak fel a beruházásnál. A környék környezeti biztonságát, az itt élők egészségét és a természeti értékeket is veszélyeztető tevékenység alakul Soroksáron – tette hozzá.

Jelezte: pártja nyomon fogja kísérni a beruházás alakulását, mert meg akarják akadályozni, hogy kínai érdekeket kiszolgálva tönkretegyék Soroksár, Gyál és Dunakeszi környezetét.

A sajtótájékoztató itt megtekinthető.

(forrás: MTI)

Kövess minket: