Választási megállapodást kötött a Párbeszéd – ZÖLDEK és a Demokratikus Koalíció – Közlemény

2023.11.24.

Együttműködik a 2024-es önkormányzati választáson a Párbeszéd – ZÖLDEK és a Demokratikus Koalíció – az erről szóló megállapodást mindkét párt elnöksége jóváhagyta.

Biztosak vagyunk abban, hogy az egyezség érdemben hozzájárul ahhoz: minél több várost, kerületet, települést közös ellenzéki polgármesterek és képviselőtestületek vezessenek.

Az átfogó, országos megállapodás tartalmazza a szerződő felekhez tartozó, hivatalban lévő főpolgármester és polgármesterek újbóli közös indítását a jövő évi választásokon az egész országban, valamint közös polgármesterjelöltek indítását számos, jelenleg még nem ellenzéki vezetésű vidéki városban és fővárosi kerületben. Az egyezség része a Párbeszéd – ZÖLDEK 14 pontos Zöld minimum-programja is, amelyet a DK támogatásáról biztosított.

Az ellenzéki együttműködés 2019-ben – hasonló megállapodásokat követően – sikeresen vizsgázott: Budapesten és megannyi városban legyőzte a Fideszt. Közös célunk, hogy a jövő évi önkormányzati választáson ne csak megismételni akarjuk a korábbi sikereket, hanem újabb városokban, kerületekben képviselhessük az emberek érdekeit.

Kövess minket: