87 millió forintos ÁSZ-büntetés – Adománygyűjtő kampányt indít a Párbeszéd – ZÖLDEK

2023.12.18.

Adománygyűjtő kampányt indít a Párbeszéd – ZÖLDEK – jelentette be vasárnapi online sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt két társelnöke. Az alábbi linken érhető el a Párbeszéd – ZÖLDEK adománygyűjtése: https://tamogasdaparbeszedet.hu/tamogass/

Szabó Rebeka, a Párbeszéd – ZÖLDEK társelnöke, országgyűlési képviselője elmondta: az Állami Számvevőszék 87 millió forintra akarja megbüntetni pártjukat, ami rájuk nézve katasztrofális mértékű. A büntetés összege egy teljes évi állami támogatásuk kétharmadát teszi ki, tehát a jövő évben, a kampány idején már nem kapnak állami támogatást, és a számlájukon lévő pénzük egy részét is be kell fizetniük – részletezte.

A politikus szerint a büntetésnek politikai okai vannak, mert a Fidesz fél Karácsony Gergely főpolgármestertől és attól, hogy Jávor Benedek, a Párbeszéd – ZÖLDEK európai parlamenti listavezetője Brüsszelben fog majd borsot törni a fideszesek orra alá.

Tordai Bence, a Párbeszéd – ZÖLDEK társelnöke, országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a gigabírság az ellenzéki pártok közül a Párbeszéd – ZÖLDEK számára a legsúlyosabb. A bírságot ugyanis egyenlő arányban szabták ki, tehát a kisebb pártok arányosan sokkal nagyobb terhet kaptak. Úgy folytatta: ha az ellenzéki pártok ki vannak anyagilag szolgáltatva az állampártnak és gyakorlatilag nulla forintból kell kampányolniuk, nem lehet demokráciáról beszélni.

Azt mondta: ha Karácsony Gergely, a közös ellenzéki főpolgármester-jelölt nem tud majd hatásosan kampányolni, akkor a Fidesznek könnyű dolga lesz, ha meg akarja szorongatni, és ha Jávor Benedeknek nem tudnak egy jó európai kampányt csinálni, akkor nem lesz ott a tüske a Fidesz körme alatt, és akkor nem lesz magyar zöld képviselet az Európai Parlamentben. A párt társelnöke azt kéri szimpatizánsaiktól, támogassák anyagilag is a Párbeszéd – ZÖLDEK-et, segítsenek, hogy legyen fővárosi kampány és önkormányzati kampány az ország sok településén, és juttassák be Jávor Benedeket is az Európai Parlamentbe.

Tordai Bence szerint ez garantálja hosszú távon a függetlenségüket és azt, hogy eredményes kampányt folytathassanak 2024-ben az önkormányzati és az európai parlamenti választásokon is.

Az alábbi linken érhető el a Párbeszéd – ZÖLDEK adománygyűjtése: https://tamogasdaparbeszedet.hu/tamogass/

(forrás: MTI)

Kövess minket: