A Párbeszéd – ZÖLDEK írásbeli kérdéssel fordul Lázár Jánoshoz a GYSEV felvásárlása kapcsán

2023.12.16.

A Párbeszéd – ZÖLDEK írásbeli kérdéssel fordul Lázár János építési és közlekedési miniszterhez a Gyesev magyar-osztrák vasúttársaság ügyében – mondta az ellenzéki párt elnökségi tagja, soproni önkormányzati képviselő szombaton.

Jakál Adrienn online sajtótájékoztatóján közölte, arra kíváncsiak, milyen szakmai indokok alapján döntött a miniszter a cég vezérigazgató-helyettesének egyoldalú elbocsátásáról, milyen szakmai érvek szólnak a Strabag 6,1 százalékos Gyesev-részvénycsomagjának megvásárlása mellett 3,8 milliárd forintért, és milyen színvonalbeli javulásra számít e döntésektől, mert nagyon úgy tűnik, a Gyesev is a MÁV sorsára fog jutni.

Lázár János az elmúlt hetekben a vezérigazgató-helyettes kirúgásától kezdve a nyílt fenyegetésig nem riadt vissza semmitől, hogy átvigye az akaratát, nagyon úgy tűnik, ismételten egy politikai, hatalmi játszmába keveredtünk, amelynek kárvallottjai Sopron és a környékbeliek lesznek – tette hozzá a képviselő. Jakál Adrienn úgy vélte: a kormány és Lázár János meg akarja kaparintani maguknak a Gyesevet.

Az ellenzéki politikus megjegyezte, a magyar kormányt az elmúlt tizenhárom évben nem igazán érdekelte az ország vasúthálózata, inkább lezüllesztették, nem pedig fejlesztették azt. Lázár János ráeszmélt arra, milyen katasztrofális állapotok vannak, ennek eredménye volt, hogy parancsba adta az 1-es fővonal javítását, pár hónappal ezelőtt pedig azt ígérte, hogy rövidül a menetidő – fűzte hozzá. Jakál Adrienn azt mondta, hogy hónapokon keresztül szinte lehetetlen volt eljutni Sopronból Budapestre, mára pedig kiderült az is, hogy a menetidő nem lett rövidebb, viszont szerencsére hosszabb sem.

(forrás: MTI)

Kövess minket: