Karácsony csökkentette a Budapest-bérletek árát – Vitézy növelné: kinek az érdekében?

2024.01.31.

Szabó Tímea: Aminek csőre van és hápog, az a kacsa; aki pedig egész életében a Fidesz megbízásából magas pozíciókban szolgálta Orbán Viktort, az a fideszes. Pont, mint Vitézy Dávid.

Szabó Tímea Facebook-bejegyzést tett közzé a Budapest-bérletek árcsökkentéséről, valamint Vitézy Dávid kétes szakértelméről. A bejegyzés az alábbiakban olvasható.

Nem lehet neki könnyű feldolgozni, hogy miután napokon át az ipari kamerába is belenyilatkozott, addig Karácsony Gergely csendben és okosan elérte azt, amire ő sok-sok éven keresztül képtelen volt, pedig pont ez lett volna a dolga.

Valódi rendszerváltozás történt a budapesti közösségi közlekedésben, amivel minden utas jól jár, és ami hosszú távon is szolgálja Budapest és az utasok érdekeit. Ezt már tíz éve is meg kellett volna lépni. Csak akkor éppen Vitézy és párttársai voltak hatalmon, így nem is történt semmi. A fideszes kinevezettből lett közlekedési influenszerből lett botcsinálta politikussá lett Vitézy legutóbb akkorát szakértett a Facebookon, hogy abban az utasoknak, kiemelten a fiataloknak és az időseknek nagyon kedvező árcsökkentés visszavonásáig (!) jut. Úgynevezett szakértelme addig terjed, hogy meg kell emelni a Budapest-bérlet árát. Láthatóan halvány fogalma sincs sem az elszámolás részleteiről, sem Budapest költségvetéséről, de azért árat emelne – miközben a fővárosi Fidesz-frakcióvezető tapsikol neki kommentben. Családban marad, ugyebár.

Szociálisan érzéketlen, a fővárosiak érdekével szembemenő tempó ez, pontosan követve a kormány eddigi Budapest-politikáját.

Így aztán könnyebb is lesz eldöntenie a Fidesznek, amin a sajtóhírek szerint erősen gondolkodnak: nyíltan támogassák Vitézyt vagy csak sunyin, az LMP-n keresztül? Rogán majd megbeszéli Vitézyvel és Ungárral.

Addig a budapestieknek és minden utazónak annyit kell tudniuk, ha Vitézyn és a fővárosi fideszeseken múlna, nem csökkenne a bérletek ára, nem lenne jobb az utasoknak, hiszen amit ők képtelen voltak elérni, azt vissza is csinálnák. Aki a közösségi közlekedésben ezt a hatalmas lépést megtette, és képes azt meg is őrizni, az Karácsony Gergely, megszolgálva ezzel a főváros zöld és élhető jövőjét. Aki pedig közben minden szociális érzékenység nélkül személyes önzésből zöldségeket beszél össze-vissza, az nem zöld politikus lesz, hanem marad aki volt: csak egy fideszes.

Kövess minket: