Karácsony Gergely: Idén is növelni fogjuk a BKK járatainak összteljesítményét

2024.01.18.

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-posztot tett közzé a BKK járatok teljesítményének tervezett növekedéséről.

Bár a koronavírus-járvány óta folyamatosan emelkedik az utasok száma, ez máig nem érte el a 2019-es szintet, és az is látható, hogy a korábbinál sokkal elterjedtebb home office-nak, és a rugalmas munkabeosztásnak köszönhetően az átlagosnál kevesebben utaznak hétfőn és pénteken – írta Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésében.

Éppen ezért a BKK a már korábban is létező pénteki menetrendhez hasonlóan hétfőn is egyedi menetrendet vezet be: az így átcsoportosítható forrásokból pedig újabb fejlesztéseket indíthat el a főváros. Február elejétől bővíteni fogják Rákosmente buszhálózatát, és a BKK munkatársai további fejlesztéseken is dolgoznak, amik a következő hónapokban szintén megvalósulhatnak. A BKK járatainak összteljesítménye idén nemhogy csökkenni nem fog, de kis mértékű növekedést is tervez a főváros.

Mindent megteszünk, hogy a rendelkezésre álló forrásokat a lehető leghatékonyabban, az utazási adatokra alapozva használjuk fel, újabb és újabb fejlesztésekkel bővítve a budapesti közösségi közlekedést. Az elmúlt években a főváros legnagyobb járműfejlesztését valósítottuk meg, most az a célunk, hogy a járművek mellett a menetrendi kínálatot is fejlesszük” – írta Karácsony Gergely.

Kövess minket: