Lázár János szerint a magyar utasok érdeke a GySEV felvásárlása

2024.01.11.

Mik a szakmai indokai a GySEV felvásárlására irányuló kormányzati szándéknak? – ezzel a címmel írásbeli kérdést nyújtottunk be Lázár János minisztériumának.

Jakál Adrienn, a Párbeszéd – ZÖLDEK elnökségi tagja, soproni önkormányzati képviselő Facebook-bejegyzésben osztotta meg Lázár válaszát.

Ahogy alább a levélben is olvashatják, a szakmai indokok a következők:

– szerintük az ellenzék nem képviseli a magyar állam érdekeit;

– a felvásárlás a magyar állam és az utasok érdeke valamiért;

– egyébként meg ne zaklassuk őket holmi kérdésekkel.

Az emberben több kérdés is felmerül a választ olvasván. Például az: ha a magyar emberek és a magyar állam érdeke is a GySEV felvásárlása, akkor miért most, 2024-ben döbbent rá erre a Fidesz, és miért nem például az 1998–2002-es kormányzásuk idején? Egyáltalán: pontosan miért is ez az érdeke a magyar államnak és a magyar embereknek?

Az, hogy az ellenzék nem képviseli a magyar állam érdekeit, nézőpont kérdése. Ha a magyar állam érdeke a magyar állam kifosztása és tönkretétele, nemzetközi ázsiójának megroppantása és devizaadósságba verése, akkor valóban helytálló a fenti állítás.

A sajtóinformációkra reagálás pedig igenis kötelessége a kormánynak, ez még a totalitárius diktatúrákban is így működik, még ha azokban a sajtó egésze párttagok kezében van, nem csak a 80–90%-a…

Mindent egybevetve köszönjük Lázár Jánosnak és kis csapatának a tartalmas, az állampolgári érdeklődésre tényekkel reagáló válaszadását, innen is látszik, hogy a Fidesz csak a saját érdekeit képviseli…

Kövess minket: