Matkovich Ilona, Vác független ellenzéki polgármestere is aláírta a Párbeszéd – ZÖLDEK által kidolgozott 14 pontos Zöld minimum-programot

2024.01.12.

Büszkék vagyunk rá, hogy újabb polgármester csatlakozott a Zöld minimum vállalásait követő városvezetők sorához: Matkovich Ilona, Vác független ellenzéki polgármestere is aláírta a Párbeszéd – ZÖLDEK által kidolgozott 14 pontos programot.

Karácsony Gergely főpolgármester, Váradiné Naszályi Márta I. kerületi polgármester, valamint a Párbeszéd – ZÖLDEK önkormányzati vezetői és képviselői után korábban testületileg vállalta a DK és a Momentum vezetése is, hogy tagjaik az önkormányzati munka során tartják magukat a Zöld minimumhoz, és így döntött Veres Pál, Miskolc független ellenzéki polgármestere is.

A sor tehát Matkovich Ilonával, Vác vezetőjével folytatódik, akinek a munkásságát példaértékűnek tartjuk politikai és szakmai szempontból is. Vác a 2019-ben felszabadult városok egyike, ahol a korábbi korrupt és kudarcos fideszes politika kártételeit kellett orvosolni. Matkovich Ilona civilekből és ellenzéki pártok tagjaiból álló csapatával öt éve fényes győzelmet aratott, és azóta rendbe tették és fejlődési pályára állították Vácot, a Dunakanyar kapuját.

Megállapodást kötöttünk arról is: a Párbeszéd – ZÖLDEK támogatja Matkovich Ilonát és a váci összefogást az önkormányzati választáson, hogy a következő ciklusban is folytathassák a megkezdett munkát, és még szebbé, szabadabbá, szolidárisabbá és zöldebbé tegyék Vácot.

Budapest, 2024. január 12.

Tordai Bence, 
a Párbeszéd – ZÖLDEK társelnöke, országgyűlési képviselője

Kövess minket: