Felszólítjuk Sára Botond főispánt, hogy fejezze be a budavári polgárok elleni harcát!

2024.03.14.

Váradiné Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere (Párbeszéd – ZÖLDEK) levelet írt Sára Botondnak, amelyben arra szólítja fel: térjen vissza a professzionális működéshez, és a fővárosiakért dolgozzon, ne pedig az első kerületi fideszesek nyomulását segítse. Erről beszélt az I. kerületi polgármester és Tordai Bence, a Párbeszéd – ZÖLDEK frakcióvezetője a Budapest Főváros Kormányhivatala előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Tordai Bence: Győzelem a sárbogárdi akkulerakat ügyében!

2024.02.29.

Sikerre vezetett a társadalmi és politikai nyomás: a kormányhivatal visszavonta a CB Engineering Kft. veszélyeshulladék kereskedelmi engedélyét és Sárbogárd városa is megtiltotta a lakóházak melletti csarnok akkutárolásra való használatát – írta Tordai Bence, a Párbeszéd – ZÖLDEK frakcióvezetője Facebook-bejegyzésében.

Még mindig nincsenek biztonságban a recski lakosok – A Párbeszéd – ZÖLDEK határozati javaslatot nyújtott be a recskiek kárpótlásáról

2024.02.08.

Továbbra sem hárult el a veszély a recskiek feje fölül, pedig két nap múlva lejár a sárlavinát okozó Kósa Lajos-közeli bányának – a biztonságos működéshez szükséges átalakítások végrehajtására – adott, eredeti határidő. A Fidesz-kormány a károkért felelős fideszes bányavállalkozó helyett a veszélyeztetett Hunyadi utcai házakban élő, nehéz sorsú családokkal akarja megfizettetni a biztonságos környékre költözés sokmilliós költségét. A Párbeszéd – ZÖLDEK határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek azért, hogy a recski sárlavina károsultjait a bányatulajdonos vagy az engedélyt felelőtlenül kiadó kormány kárpótolja.