Bicskei gyermekotthon-ügy: Fideszes pedofillobbi a Sándor-palotában?

2024.02.05.

Párbeszéd – ZÖLDEK: lássák el indoklással a köztársasági elnök kegyelmi döntéseit!

A Párbeszéd – ZÖLDEK kezdeményezi, hogy a köztársasági elnök lássa el indoklással a kegyelmi döntéseit, és a miniszteri ellenjegyzés után ezeket a döntéseket tegyék közzé a Magyar Közlönyben – közölte hétfői, online sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt frakcióvezetője.

Tordai Bence azt mondta, a napokban került napvilágra az államfő azon szégyenteljes döntése, ami ha nem is egy pedofil bűnözőt, de annak egy bűntársát engedte szabadon. A bicskei gyermekotthon-ügy kapcsán Tordai Bence azt mondta, hogy az az állítólagosan családbarát kormány, ami a gyermekeket védelmezi, jelenleg éppen abban működik közre, hogy egy gyermekek elleni cselekményben bűnrészes embert kiengedjenek.

Novák Katalin, akinek a nemzet egységét és a magasabb morális szempontokat kellene képviselnie, visszaélt a helyzetével, visszaélt a hatalmával – értékelt a képviselő, kijelentve: az államfő elvesztette az emberek bizalmát, és nem lehet tovább Magyarország köztársasági elnöke.

A Párbeszéd – ZÖLDEK mindenkit vár február 9-én, pénteken, este 6 órakor szervezett tüntetésen, a köztársasági elnök székhelyénél, a Sándor-palotánál. „Mutassuk meg, hogy nagyon sokan vagyunk, akiknek nem fér bele a kettős mérce, akiknek nincs rendben az, hogy csak a pártfüggetlen pedofil a gonosz, mert a fideszes pedofilok is gonoszok, és az őket segítő, erőszakot tevő emberek is gonoszok. Aki pedig az ilyen embereknek kegyelmet az, az méltatlan a köztársasági elnöki tisztségre.” – zárta a sajtótájékoztatót a frakcióvezető.

A sajtótájékoztató itt visszanézhető.

(Forrás: MTI)


Kövess minket: