Igazságügyi Minisztérium: veszélyes, ha a nyilvánosság megtudhatja, miért adott kegyelmet K. Endrének az államfő

2024.02.28.

Az Igazságügyi Minisztérium szerint a kegyelmi ügyek külső befolyástól mentes elbírálását a K. Endrére vonatkozó minisztériumi előterjesztés megismerése veszélyeztetné, nem pedig Balog Zoltán vagy más fideszesek átláthatatlan, színfalak mögötti, titkos kavarása. Ez derül ki az Igazságügyi Minisztériumtól kapott válaszból!

Bukott köztársasági elnöknek nem jár luxus!

2024.02.13.

A Párbeszéd – ZÖLDEK petíciót indít és törvénymódosító javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek azért, hogy a méltatlanság miatt lemondott köztársasági elnököknek ne járjanak életük végéig az adófizetők pénzéből finanszírozott luxusjuttatások – mondta Barabás Richárd, a Párbeszéd – ZÖLDEK szóvivője, Újbuda alpolgármestere keddi sajtótájékoztatóján.

K. Endre soha többet ne foglalkozhasson gyerekekkel! – A Párbeszéd – ZÖLDEK javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek

2024.02.09.

Ne csak a tényleges bűnelkövetőre vonatkozzon a gyermekekkel való foglalkoztatástól való végleges eltiltás, hanem minden olyan személyre is, akinek tudomása van pedofil bűncselekményről, de nem tett feljelentést. A Párbeszéd – ZÖLDEK ezért a Büntető törvénykönyv módosítását kezdeményezi – jelentette be Szabó Tímea, a Párbeszéd – ZÖLDEK frakcióvezető-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján.