Bukott köztársasági elnöknek nem jár luxus!

2024.02.13.

A Párbeszéd – ZÖLDEK petíciót indít és törvénymódosító javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek azért, hogy a méltatlanság miatt lemondott köztársasági elnököknek ne járjanak életük végéig az adófizetők pénzéből finanszírozott luxusjuttatások – mondta Barabás Richárd, a Párbeszéd – ZÖLDEK szóvivője, Újbuda alpolgármestere keddi sajtótájékoztatóján.

A szóvivő szerint az elmúlt napok világosan megmutatták, hogy mennyire mocskos, velejéig romlott a rendszer, amelyet Orbán Viktor bűntársaival felépített. Nem véletlen, hogy egy ilyen helyzetben a civilek is tüntetést hívnak össze, amelyen a Párbeszéd – ZÖLDEK is részt fog venni – jelentette be az újbudai alpolgármester.

Barabás Richárd hangsúlyozta: a hibák nem maradhatnak következmények nélkül, ezért a Párbeszéd – ZÖLDEK szerint nem járhat Novák Katalinnak, hogy élete végéig a magyar adófizetők garantálják neki a luxuskörülményeket. A bukott elnöknek ne járjon luxusautó, személyzet és a több mint bruttó ötmillió forintos juttatás – mondta a szóvivő. A Párbeszéd – ZÖLDEK ezért olyan törvénymódosító javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek, amely lehetetlenné tenné, hogy a mandátumát ki nem töltő köztársasági elnökök ezekből a luxusjuttatásokból részesüljenek. A juttatások megvonása alól kivételt képezne az egészségügyi okokból történő lemondás – tette hozzá.

Barabás Richárd azt is bejelentette: a Párbeszéd – ZÖLDEK petíciót indít, hogy minél többen támogathassák a követelést. A petíció ide kattintva írható alá: https://parbeszed.hu/nemitartsukel/?fbclid=IwAR3IIXT3lSeq26fplTqq0AmqSxgOjbN9rBEuiESe0w1jRtArgABaULbgs7E

A sajtótájékoztató itt visszanézhető.

Kövess minket: