Válasz Böröcz László képmutató hazugságára, és tényadatok az I. kerületi tömeges fiktív lakcímbejelentésekkel kapcsolatban

2024.05.31.

Tordai Bence, a Párbeszéd – ZÖLDEK frakcióvezetője Facebook-bejegyzést tett közzé arról, hogy minden előzmény arra utal, hogy Böröcz Lászlóék megint, a korábbiaknál is gátlástalanabbul meg akarják hekkelni a választást.

A bejegyzés alább olvasható.

Menekültek elleni uszítással vádol minket egy fideszes pártkatona. Annak a pártnak a polgármesterjelöltje, amely 2015 óta folyamatosan a menekültek ellen uszít, és akikkel szemben mi védtük-védjük a menekültek méltóságát és emberi jogait.

Böröcz úr, a pofátlanságnak is van határa! Tudjuk, persze, hogy maga ezt tanulta a politikai iskolában, hiszen Rogán Antal szárnyai alatt kezdte a pályafutását az V. kerületben: ott volt önkormányzati képviselő, amikor Rogán bűnözőkkel karöltve szétlopta a kerület ingatlanvagyonát, és maga is szépen megszavazott mindent. Nem volt gátlásos akkor sem, amikor a családnak kellett trafikkoncessziót intézni: Böröcz úr testvére öt, a felesége 3 „nemzeti dohánybolt”-ból profitál.

Ezt a gátlástalanságot láttuk akkor is, amikor a Böröcz által vezetett I. kerületi Fidesz 2022-ben úgy nyert meg egy időközi választást, hogy a korábban szintén Böröcz-vezette Fidelitas vezetői, tagjai és sokan mások a választások idejére egy, a választókerülethez tartozó magánklinikára jelentkeztek be – a választást 60 vokssal nyerte a Fidesz jelöltje.

Nyilvánvaló: ez minden egészséges erkölcsi érzékű ember szerint választási csalásnak minősül, de Magyarországon immár nem törvénytelen, mert 2021 novemberében a fideszes parlamenti többség legalizálta ezt a korábban törvénysértő gyakorlatot.

Böröcz Lászlóék tehát ismét törvényesített választási csalásra készülnek az I. kerületben, és erre a máltaiak Fő utcai idősotthonát (is) használják, miközben szégyenteljes módon a venezuelai menekültekkel takaróznak. Nézzük, miért hazugság, amit Böröcz állít, és lássuk, mit mutatnak a számok!

Ha igaz, amit a Máltai Szeretetszolgálat kiadott, hogy a menekültek „egyéves integrációs programban vesznek részt”, akkor a 2018-19-ben érkező, a korabeli cikkek szerint kb. 300 venezuelai 2024-ben biztos nem képezheti a nagy részét annak a 763 főnek, aki az ott élőkön felül be lett jelentkeztetve a Fő utcába.

A máltaiak azt írják: „hajléktalanokat, valamint több országból érkezett – például ukrán és venezuelai – menekülteket is bejelentettek ide.” IS. És még ki tudja kiket: fidelitasosokat, vagy olcsón megvehető szavazókat, Fidesz-módra. A számok mindenesetre árulkodók: miközben a kerület népessége csökken, ez a szavazókör komoly létszámgyarapodást mutat, a fideszes jelöltre adott szavazatok aránya pedig egyre inkább felülmúlja a (választó)kerület egészében mutatkozó fideszes támogatottsági arányokat.

Az utolsó három választáson az I. kerület 4. szavazókörének választásra jogosultjainak száma 2018-ban 946, 2019-ben 1225, 2022-ben 1288 fő, az „extra” fideszes szavazatarány pedig rendre 5, 8 és 14 százalékpont. 2024-ben pedig már 1473 választásra jogosult lesz az önkormányzati választáson ebben a szavazókörben.

(Ez több mint fele a 2. számú egyéni választókerület jelenleg 2681-es létszámának. Utóbbi számból összesen 215 fő „Huzamos tartózkodási jogosultsággal rendelkező, menekült”. Az adatok a valasztas.hu oldalon visszakereshetők.)

Több száz új szavazó érkezett tehát erre a fiktív lakcímre az elmúlt két évben is, és minden tény, előzmény arra utal, hogy Böröczék megint, a korábbiaknál is gátlástalanabbul meg akarják hekkelni a választást, hogy ne az I. kerületiek, hanem a fideszes pártközpont akarata érvényesüljön.

De mi ezt nem hagyjuk annyiban! Feltárjuk a tényeket, és bízunk a Várnegyed lakóinak bölcsességében: abban, hogy elegen elmennek választani ahhoz, hogy megakadályozzák a Fidesz korrupt komisszárja, Böröcz László választási csalási kísérletének sikerét.

Kövess minket: