Természeti örökségünk egyre gyorsuló elpusztítása a Fidesz kormányzásának egyik legbiztosabb eleme!

2024.01.04.

Dr. Jávor Benedek: Elfogadhatatlan és botrányos diktatúratempó, hogy a kormány január elsejével leváltotta Füri Andrást, a Duna-Ipoly Nemzeti Park felkészült, tapasztalt igazgatóját, mert az egy szakmai kérdésben konfliktusba került egy tudatlan, ostoba államtitkárral.

Füri András az elmúlt 30 évet a nemzeti park kötelékében töltötte, közel két évtizede, 2005 óta annak igazgatója volt. Nála tényleg kevesen ismerik jobban az igazgatóság alá tartozó területek természeti értékeit, és hogy ezeket milyen veszélyek fenyegetik – írja Dr. Jávor Benedek, a Párbeszéd – ZÖLDEK európai parlamenti listavezetője Facebook-bejegyzésében.

Menczer Tamás biztosan nem tartozik ezen kevesek közé. Ő azon számtalan fideszes közé tartozik, akik a közhatalmat feudális önkényuralomként fogják fel. Akik az ideológiai propagandaháborúnak rendelnek alá minden szakmai kérdést. Úgy is néz ki a kormányzásuk, Európa-bajnok inflációval, pusztuló természeti kincsekkel, egy kirabolt országgal.

Ugyanez történt a debreceni CATL-gyárnál, ahol a vízügyi igazgatóság vezetőjét rúgták ki, mert szakmai alapon más véleményre jutott, mint a politikai irányvonal. Mindennek eredménye: a környezeti intézmények, hatóságok ma már teljesen tétlenül nézik végig, vagy épp engedélyezik a legabszurdabb természetpusztítást is, hisz pontosan tudják, hogy a legelemibb szakmai szempontok hangoztatása is azonnali megtorlást von maga után.

Természeti örökségünk egyre gyorsuló elpusztítása a Fidesz kormányzásának egyik legbiztosabb eleme.

Kövess minket: