Varga Judit exférje beismerő vallomást tett az orbáni-rogáni maffiaállamról – A Párbeszéd – ZÖLDEK azonnali válaszokat vár a miniszterelnöktől!

2024.02.12.

Varga Judit exférje, Magyar Péter tegnap esti Partizán-interjúja egyértelműen igazolta, hogy Magyarország a Rogán Antal–Orbán Viktor vezette maffiaállam fogságában van. Ezért a Párbeszéd – ZÖLDEK írásbeli kérdésekkel fordul a miniszterelnökhöz és miniszteréhez – mondta Szabó Tímea, a Párbeszéd – ZÖLDEK ügyvezető társelnöke hétfői sajtótájékoztatóján.

Szabó Tímea szerint a Fidesz által vezetett maffiaállam olyan erkölcsi züllésbe vitte az országot, amely komoly veszélyt jelent a magyar emberek jövőjére. A Párbeszéd – ZÖLDEK országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy már nemcsak az ország azon felét veszített el a Fidesz, akiknek eddig is elege volt a maffiaállamból, hanem – mint Magyar Péter interjújából kiderül – most már belülről is rohad a rendszer.

A Párbeszéd – ZÖLDEK szerint azonnal tiszta vizet kell önteni a pohárba, ezért a zöldpárt az alábbiakat kérdezi Orbán Viktortól és Rogán Antaltól.

Igaz-e Magyar Péter állítása, miszerint Varga Judit a Pegazus-botrány kirobbanása előtt részletesebb előkészítő anyagot kért a lehallgatásokkal kapcsolatban, ám az a válasz érkezett Orbán Viktortól, hogy ebben az esteben nem ő fogja kezelni ezt az ügyet, hanem átadják Völner Pálnak?

Igaz-e hogy Varga Judit a Schadl-ügy kirobbanása előtt már kezdeményezte Völner lemondatását, de Orbán Viktor erre nemet mondott?

Igaz-e Magyar Péter azon állítása, hogy felrendelték a Karmelita kolostorba, és ott a titkosszolgálatok azzal fenyegették meg: ha nem úgy válik el Varga Judittól, ahogy ők azt előírják, akkor annak komoly következménye lesz számára?

Igaz-e, hogy a Diákhitel Központ hatósági ellenőrzése tulajdonképpen politikai figyelmeztetés volt akár Orbán Viktor, akár a titkosszolgálatok részéről, illetve mi indokolta a Diákhitel Központ ezt az ellenőrzést?

Igaz-e az, amit a Párbeszéd – ZÖLDEK a pedofilmosdató bicskei kegyelmi ügy kapcsán már a kezdetektől mondott, vagyis az, hogy Balog Zoltánnak biztosan van szerepe ebben az ügyben? Valóban Balog Zoltán nyomására, közbenjárására, kérésére vagy az általa hivatkozott református egyház nyomására született a botrányos kegyelmi döntés?

Kérdésünk továbbá, hogy mit gondol Orbán Viktor Magyar Péter azon felvetéséről, amelyben arról beszélt, vajon milyen az az ország, amelynek a fele néhány család kezében van?

Végül Szabó Tímea közölte, hogy választ vár arra a kérdésre is, mi történt a bicskei kegyelmi ügy kapcsán? Ki járt közben, és kinek az ötlete volt az, hogy egy pedofil bűnelkövető tettestársa kegyelmet kapjon?

A Párbeszéd – ZÖLDEK meggyőződése, hogy történelmi pillanat áll az ellenzék előtt. Szabó Tímea hangsúlyozta: követelni kell a közvetlen köztársaságielnök-választást, de itt nem állhatunk meg. A következő feladat, hogy az ellenzéki pártok kormányzóképességet és közös döntési képességet mutassanak. Ezért fontos, hogy az ellenzéki pártok civilekkel és a magyar emberekkel közösen jelöljenek egy alkalmas személyt a köztársasági elnöki pozícióra – szólította fel az országgyűlési képviselő az ellenzéki közösséget.

Nem hagyhatjuk, hogy pusztán bojkottban merüljön ki az ellenzéki cselekvés, mert kötelességünk megmutatni az embereknek: igenis van alternatívája a fideszes züllöttségnek – zárta Szabó Tímea a sajtótájékoztatót.

A sajtótájékoztató itt visszanézhető.

Kövess minket: