Tegyünk közösen egy élhető Sopronért! – Jakál Adrienn a Párbeszéd – ZÖLDEK soproni polgármesterjelöltje

2024.03.01.

A Párbeszéd – ZÖLDEK és a Demokratikus Koalíció pénteki sajtótájékoztatójukon bemutatták közös polgármesterjelöltjüket, Jakál Adriennt, Sopron önkormányzati képviselőjét, aki továbbra is élhető, biztonságos és zöld Sopronért szeretne dolgozni.

„A leghűségesebb városban mindenekelőtt arról kell beszélnünk, hogy mi a hűség” – nyitotta meg a sajtótájékoztatót Barabás Richárd, a Párbeszéd – ZÖLDEK társelnöke. Szerinte a Fidesz, amelynek jelentése hűség, a hatalomhoz és a pénzhez a leghűségesebb. Ez a rendszer szerinte ellopja a jövőnket, éppen ezért változás kell Sopronban is. A társelnök azt mondta, hogy a Fidesz romlott elképzeléseivel szemben az elveinkhez és a közösségünkhöz kell hűségesnek lennünk.

Jakál Adrienn, a Párbeszéd – ZÖLDEK elnökségi tagját, Sopron önkormányzati képviselője szerinte Sopron egyik leghűségesebb politikusa: hűséges az itt élő emberekhez, a városhoz mint intézményhez és a környezethez, annak védelméhez is. Kiemelte: az emberi, az épített és a zöld környezet egyaránt fontos: csak egy ilyen jövőkép tud biztonságot és jólétet teremteni. Ezért ajánlja Jakál Adriennt, aki a Párbeszéd – ZÖLDEK, a civilek és a Demokratikus Koalíció közös jelöltjeként indul a polgármesterségért.

Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció alelnöke szerint két olyan párt jelöltje Jakál Adrienn, amelyek eddig is sokat tettek a soproniakért. A DK politikusa hangsúlyozta, hogy szükség van a változásra, mert a jelenlegi polgármester a mindennapokat megnehezítő ügyekben sem emelte fel a hangját a kormány káros tevékenysége ellen. Jakál Adrienn Gy. Németh Erzsébet szerint ehhez képest mindent megtett azért, hogy kiálljon a soproniaknak fontos ügyek mellett. „Oroszlánrésze volt abban, hogy a közvilágítást helyreállították, hogy a tömegközlekedés sokkal utasbarátabb lett, és a Fertő tavat romboló fideszes építkezések ellen is felemelte szavát” – hívta fel a figyelmet Jakál Adrienn korábbi politikai tevékenységére az alelnök. A DK országgyűlési képviselője arra kérte a többi demokratikus pártot, hogy álljanak be Jakál Adrienn mögé, mert ő fogja elhozni a változást Sopronnak.

Szabó Rebeka, a Párbeszéd – ZÖLDEK társelnöke arról beszélt, hogy a szociális és zöld szempontokat is magában foglalja polgármesterjelöltjük munkája, ami nagyon fontos a klíma- és a szociális-megélhetési válság idején. Jakál Adrienn az elmúlt öt évben az emberek véleményét meghallgatva érvényesítette akaratukat a soproni közgyűlésben – mondta Szabó Rebeka. A polgármesterjelölt szerinte eddig is folyamatosan kint volt Sopron utcáin, minden lehetőséget megragadva arra, hogy meghallgassa az embereket, és felerősítse azoknak a hangját, akiknek a képviseletére felesküdött. A társelnök ezután kiemelt pár fontos eredményt a polgármesterjelölt eddigi munkájából: Jakál Adrienn aláírásgyűjtésbe kezdett a jobb buszközlekedésért és a Fertő tavi beruházás elleni harca is nagyon fontos a fideszes környezetrombolással szemben. Adrienn szerinte egyszerre küzd a helyiek érdekéért, a fideszes korrupció ellen, és azért, hogy egy zöldebb, élhetőbb város lehessen Sopron.

Jakál Adrienn, a Párbeszéd – ZÖLDEK és a Demokratikus Koalíció polgármesterjelöltje a soproniakhoz intézte mondandóját, amelyben először arról beszélt, hogy amikor gyerek volt, még volt élet a városban, volt kultúra és megfelelő infrastruktúra. A mai napig nem tudná elképzelni, hogy máshol éljen, de úgy gondolja, azóta rengeteget változott a város.

Véleménye szerint a jelenlegi városvezetés  nem hajlandó kezelni a meglévő problémákat, és nincsenek megfelelő válaszaik sem. Az elmúlt években a város egyik napról a másikra lett élhetetlen, a fideszes vezetés pedig megosztja, nem összetartja Sopront – mondta a polgármesterjelölt. Szerinte Sopronnak jelenleg nincs gazdája, aki megfelelően fókuszálna a problémákra, amelyek közül néhány fontosat kiemelt: lakosságszámnövekedés, a város alvóvárossá alakulása, a közlekedési káosz vagy parkolási rendszer hibái.

Jakál Adrienn szerint a fenntartható város alapja, hogy az emberek véleményét is kikérik a döntésekkor. Hosszú távon szerinte csak akkor lehet élhető Sopron, ha kezelik a lakosságszám növekedését, és foglalkoznak azzal is, hogy végre elinduljon egy bérlakásépítési program, és felújítsák a rossz állapotú bérlakásokat.

A polgármesterjelölt továbbá hangsúlyozta: enyhíteni kell a vállalkozások terhein, hogy újra legyen kultúra a városban, valamint egy olyan szociális rendszer kialakítását sürgeti, amely valóban segíti a bajbajutottakat. Vigyázni kell a közterületekre is, ahol nem térkövezni kell, hanem zöldíteni – tette hozzá.

Jakál Adrienn fontosnak tartja, hogy a városvezetés nem főnöke a soproniaknak, hanem alkalmazottja – mert szerinte ennek szolgálatnak kell lennie, nem pedig uralkodásnak. Az átláthatóság érdekében kiemelte azt is, hogy újra közvetíteni kell a közgyűléseket, és olyan helyi sajtó létrehozását tartja szükségesnek, amely bemutatja a különböző álláspontokat. Szerinte ugyanis be kell bizonyítani, hogy egyensúlyban is lehet irányítani Sopront, ha az a közös akarat, hogy Sopron élhető legyen.

„Sopron legyen olyan hely, ahol mindenki szeret élni, ahol biztonság van, és erős védőháló vigyáz az itt élőkre. Arra kérek minden demokratát, minden lokálpatriótát, csatlakozzanak hozzánk, tegyünk közösen egy élhető Sopronért!” – zárta a polgármesterjelölt a sajtótájékoztatót.

A sajtótájékoztató ide kattintva visszanézhető.

Kövess minket: