Közös polgármesterjelöltet indít Isaszegen a Párbeszéd – ZÖLDEK, az MSZP, a DK és az isaszegi Összefogás Városunkért Egyesület

2024.04.11.

Everling Róbert (Párbeszéd – ZÖLDEK) személyében közös polgármesterjelöltet indít Isaszegen a Párbeszéd – ZÖLDEK, az MSZP, a DK és az Összefogás Városunkért Egyesület. A jelöltet Barabás Richárd, a Párbeszéd – ZÖLDEK társelnöke, Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, országgyűlési képviselője, Nemes Gábor, a DK Országos Etikai Bizottságának elnöke és Huszárik György, az Összefogás Városunkért Egyesület elnöke mutatta be.

Barabás Richárd első felszólalóként arra hívta fel a figyelmet, hogy az önkormányzatoktól egyre több jogkört vett el a kormány az elmúlt években. Szerinte egy ilyen helyzetben a helyi közösségek megtartó ereje mindennél fontosabba. A Párbeszéd – ZÖLDEK társelnöke örömét fejezte ki, hogy Everling Róbertet nemcsak a Párbeszéd – ZÖLDEK jelöltjeként mutathatja be, hanem annak az összefogásnak a jelöltjeként is, amely mind helyben, mind országosan kiutat kínál a válságba süllyedt Magyarországnak. Barabás Richárd szerint ez az alternatíva helyi közösségekre épül, szociáldemokrata és zöld. „Ez azt jelenti, hogy az emberekre figyelünk, hogy az egyenlőségre törekszünk, hogy fenntartható és élhető városokat szeretnénk teremteni” – fejtette ki.

Kunhalmi Ágnes minden baloldali választónak bátran ajánlotta Everling Róbertet, aki szerinte több évtizede folytat emberközpontú politikát. Az MSZP társelnöke szerint kulcsfontosságú, hogy az emberek életminősége javuljon, és ha Everling Róbert a szavazók jóvoltából polgármester lesz, Kunhalmi Ágnes szerint az első feladata biztosan az életminőség javítása lesz szociálisan, a környezet minőségének és a biztonságérzet javításával.

Nemes Gábor a szociáldemokrata-zöld szövetség szerepét hangsúlyozta, amellyel Everling Róbert képes lehet akár a környező településekkel, akár Budapesttel összefogva azokat az elképzeléseket megvalósítani, amelyeket zászlajára tűz. A DK Országos Etikai Bizottságának elnöke szerint Everling Róbert alkalmas jelölt, hiszen lokálpatriotizmusának köszönhetően a helyiek valós problémáit tudja orvosolni polgármesterré választása esetén.

Huszárik György a civilek és lokálpatrióták szemszögéből emelte ki Everling Róbert eddigi munkásságát, aki szerinte a pártérdekeken felülemelkedve mindig a várost képviselte, és ezután is ezt fogja tenni. Az Összefogás Városunkért Egyesület elnöke úgy véli, a polgármesterjelölt képes a lakossági érdekek képviseletére, mert megvalósítható terveket tűzött ki maga elé, amelyek a következő egy-két ciklus alatt teljesíthetők.

Végül Everling Róbert arra hívta fel a figyelmet, hogy különleges választási helyzet elé néz Isaszeg, hiszen a volt polgármester nem indul újra, a többi jelöltnek pedig – vele ellentétben – nincs városvezetői tapasztalata. A jelenlegi kampánynak szerinte nem a regnáló polgármester kritizálásában kell kimerülnie, hanem a megvalósítható tervek bemutatásában.

A következő öt évben a polgármesterjelölt olyan intézkedésekkel szeretné fejleszteni a helyi gazdaságot, amelyek a helyi kis- és középvállalkozásokat támogatják. Emellett infrastruktúrafejlesztést valósítana meg, amelynek része a közutak és járdák felújítása, valamint az, hogy a város főbb pontjait főutakon való átkelés nélkül meg lehessen közelíteni gyalogosan, kerékpárral és babakocsival is. Everling Róbert szerint kiemelten fontos, hogy megőrizzék Isaszeg természeti kincseit – szerinte ez nemcsak feladat, hanem kötelezettség is gyermekeink és unokáink felé.

Zárszóként kiemelte: a tisztesség útja vezet a sikerhez, és ő ehhez fogja tartani magát.

A sajtótájékoztató itt visszanézhető.

Kövess minket: