Közös polgármesterjelöltet mutatott be Fóton a Párbeszéd – ZÖLDEK, a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Civil Demokraták Városunkért Egyesület

2024.03.22.

Gariscsák Erzsébet személyében közös polgármesterjelöltet mutatott be pénteki sajtótájékoztatóján, Fóton a Párbeszéd – ZÖLDEK, a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Civil Demokraták Városunkért Egyesület. A pártok képviselői kifejezték egyetértésüket abban, hogy Gariscsák Erzsébet korábbi cégvezetési tapasztalatának, együttműködési készségének és politikai rátermettségének köszönhetően a legalkalmasabb polgármesterjelölt Fóton.

Tordai Bence, a Párbeszéd – ZÖLDEK frakcióvezetője arról beszélt, hogy Fóton a fideszes városvezetés alatt, amely akkumulátorgyárakat akar a településre hozni a lakosság akarata ellenére, olyan mozgalom indult meg, amely kitermelt egy magától értetődő vezetőt, Gariscsák Erzsébetet. A frakcióvezető szerint ő a legfelkészültebb az akkugyárak kérdésében a környéken, mert vegyészmérnökként pontosan érti, milyen veszélyes anyagokkal dolgoznának néhányszáz méterre a fóti lakóházaktól. Hozzátette: emellett Gariscsák Erzsébet – multinacionális cégek korábbi vezetőjeként – pontosan tudja, hogyan kell irányítani egy nagy szervezetet, ezért a Párbeszéd – ZÖLDEK támogatja jelöltségét.

Tordai Bence, a Párbeszéd – ZÖLDEK frakcióvezetője.

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője azt hangsúlyozta, hogy a helyi érdekeket a helyiek tudják jól képviselni, Gariscsák Erzsébet helyiként pedig látja és tudja, mire van szüksége a lakosoknak. A politikus szerint véget kell vetni annak, hogy a kert végébe akkumulátorgyár épüljön; hogy elveszik az iskolákat és az egészségügyi intézményeket, ezért a Demokratikus Koalíció támogatja Gariscsák Erzsébet jelöltségét, aki Kálmán Olga szerint meg tudja védeni a helyiek érdekeit.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke örömét fejezte ki amiatt, hogy pártja egy baloldali érzelmű, női jelöltet támogathat. A társelnök szerint Gariscsák Erzsébetnek fontos a szolidaritás, a társadalmi igazságosság, és képes megtalálni a hangot a pártokkal és a civilekkel is. A társelnök hangsúlyozta, hogy változásra van szükség Fóton. Az MSZP támogatja Garicsák Erzsébet jelöltségét, mert „Fótnak új vezetőre, új utakra és új stratégiára van szüksége”– mondta az MSZP társelnöke.

Gariscsák Erzsébet polgármesterjelölt, a Civil Demokraták Városunkért Egyesület elnöke 15 éve választotta a számára kedves, természetközeli Fótot új otthonának. Kiemelte, hogy aktív pályafutását a versenyszférában töltötte, ahol terveket és célokat tűzött ki, amelyeket rendre meg is valósított. A polgármesterjelölt úgy gondolja, ezt a tudást és tapasztalatot kamatoztathatja a település vezetőjeként. Fót szerinte fantasztikus adottságokkal rendelkezik, ezáltal kompetens vezetés mellett sokkal élhetőbb, szerethetőbb, fenntarthatóbb város lehetne, ahol boldog és egészséges gyerekek nevelkedhetnek. Gariscsák Erzsébet a fideszes városvezetésről azt mondta, sokat ígérgettek, de soha nem volt elég tudásuk és kitartásuk ahhoz, hogy megvalósítsák a kitűzött terveket. Az ellenzéki pártok és a civilek polgármesterjelöltje szeretné a város melletti mezőgazdasági és zöldterületeket megvédeni, amire a kormánynak kiszolgáltatott városvezetés képtelen, továbbá nem állt ellen az egészségre és környezetre is káros akkumulátorgyár-beruházásnak sem, amelyet végül a magukra hagyott helyiek tiltakozása nyomán állítottak le.

Gariscsák Erzsébet
Gariscsák Erzsébet, közös ellenzéki polgármesterjelölt.

Gariscsák Erzsébet azt üzente a fótiaknak: semmi érdekük nem fűződik ahhoz, hogy a rosszul lobbizó, tehetetlen városvezetést tovább tűrjék. „Fót legyen végre a miénk, a város lakóié! Vegyük kezünkbe a város jövőjének alakítását!”– zárta sajtótájékoztatóját Gariscsák Erzsébet.

A sajtótájékoztató itt visszanézhető.

Kövess minket: