Közös polgármesterjelöltet mutatott be Fóton a Párbeszéd – ZÖLDEK, a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Civil Demokraták Városunkért Egyesület

2024.03.22.

Gariscsák Erzsébet személyében közös polgármesterjelöltet mutatott be pénteki sajtótájékoztatóján, Fóton a Párbeszéd – ZÖLDEK, a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Civil Demokraták Városunkért Egyesület. A pártok képviselői kifejezték egyetértésüket abban, hogy Gariscsák Erzsébet korábbi cégvezetési tapasztalatának, együttműködési készségének és politikai rátermettségének köszönhetően a legalkalmasabb polgármesterjelölt Fóton.

Dr. Jávor Benedek reakciója a kormány „zöld konzultációjára”: kamukonzultáció kamu zöld kérdésekről az akkumulátorgyárak lakosság általi támogatásának hamis bizonyítására!

2024.03.19.

Ez csupán a szokásos rogáni manipulációs kísérlet, hogy az akkumulátorgyárakkal a szabályok betartásáért küzdő helyi civileket le lehessen majd söpörni azzal, hogy a „konzultáció” manipulált „eredménye” alapján az emberek akarják az akkumulátorgyárakat – dr. Jávor Benedek a Párbeszéd – ZÖLDEK európai parlamenti listavezetője Facebook-bejegyzésben reagált a kormány zöld konzultációjára.

Tüntetés az életveszélyes akkugyárak ellen Szigetszentmiklóson!

2023.10.12.

A két halálos áldozatot követelő tavaszi baleset után ismét tűz ütött ki a szigetszentmiklósi akkugyárban. A Párbeszéd – ZÖLDEK eddig is a veszélyes, sokszoros szabálysértéseket elkövető akkugyárak működésének felfüggesztését, a biztonságos működés garanciáit és az ellenőrzések szigorítását követelte, a kormány ehelyett tovább lazított a szabályokon. Elég az egészségünk és környezetünk veszélyeztetéséből!

Újabb akkumulátorgyár érkezik Magyarországra, miközben semmilyen feltétel nem adott hozzá

2023.05.19.

Valóban érdeke Magyarországnak sokszázmilliárdos állami ráfordítással, adókedvezményekkel, valamint a környezetvédelmi szabályok fellazításával környezetpusztító akkumulátorgyárakat idecsábítani? Barabás Richárd, a Párbeszéd – ZÖDEK szóvivője, Újbuda alpolgármestere az újabb akkugyárberuházásról beszélt tegnapi sajtótájékoztatójában.