Hazudik a kormány a környezetvédelmi hatósági szerződésről!

2023.10.05.

A kormány már mindent megpróbál, hogy valahogyan zöld utat adjon az akkumulátorgyáraknak – mondta szerdai, online sajtótájékoztatóján a Párbeszéd – ZÖLDEK társelnöke.

Szabó Rebeka az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának ülését követően tartott sajtótájékoztatót. Ismertetése szerint arról a kormányrendeletről akartak beszélni, ami gyakorlatilag egy biankó csekket ad a környezetszennyezésre, a mérgezésre a veszélyes üzemeknek, például az akkumulátorgyáraknak, de a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt az ülés határozatképtelen volt.

A parlamenti képviselő emlékeztetett, az ügyben az Alkotmánybírósághoz fordulnak. Szabó Rebeka kiemelte, hogy Jávor Benedek, a Párbeszéd – ZÖLDEK uniós tanácsadója pedig véleményt kér az Európai Bizottságtól, mert a párt értelmezése szerint jogszerűtlenül fogadhatták el a Nemzeti Akkumulátor Iparági Stratégia 2030-at.

Nem szabad ennyi akkumulátorgyárat hozni Magyarországra, mert elfogy a víz, elfogy a termőföld és nincsen hozzá elég elektromos energiánk – foglalta össze a politikus.

(forrás: MTI)

Kövess minket: