A Párbeszéd – ZÖLDEK követeli a balesetet okozó akkumulátorgyárak működési engedélyének azonnali visszavonását

2023.06.26.

Szabó Tímea, a Párbeszéd – ZÖLDEK frakcióvezetője sajtótájékoztatóján a veszélyes akkumulátorüzemek engedélyeinek visszavonását követelte.

Szabó Tímea szerint nincs arra vonatkozó politikai akarat, hogy a kormány rábírja a szennyező gyárakat a minimális szabályok betartására. Sorozatosan történnek az emberi egészséget vagy életet veszélyeztető balesetek az akkumulátorgyárakban, és akkumulátorfeldolgozó-üzemekben, ezen kívül sok akkugyár a környezeti szabályozásokat sem tartja be.

Jászberényben, Iváncsában, Bátonyterenyén, Gödön, Szigetszentmiklóson már dokumentáltak baleseteket és sajnos halálesetek is. Szabó Tímea kiemelte, hogy tucatjával történnek a balesetek és a magyar állam nem tesz semmit, hogy megvédje a magyar emberek biztonságát. A nevetséges büntetések nem tartják vissza a gyárakat abban, hogy továbbra is veszélyesen üzemeljenek.

A Párbeszéd – ZÖLDEK eddig is számos lépést tett a környezetünk védelméért, Szabó Tímea bejelentette, hogy most két új lépést tesz a párt: az Országgyűléshez nyújt be egy határozati javaslatot, amelyben felszólítja a kormányt, hogy azonnali hatállyal intézkedjen minden olyan akkumulátorgyárral szemben, ahol eddig baleset történt, és a működésüket azonnal függessze fel. Szükséges továbbá a hatósági ellenőrzések jelentős szigorítása. A Párbeszéd – ZÖLDEK továbbá ismeretlen tettes ellen feljelentést is tesz a bátonyterenyei és iváncsai akkumulátorgyárakban történtek miatt.

Kövess minket: