Bátonyterenyén tartott tüntetést a Párbeszéd – ZÖLDEK a mérgező akkugyárak ellen

2023.06.30.

A Párbeszéd – ZÖLDEK 2023. június 30-án a bátonyterenyei akkumulátorgyár elé tüntetést szervezett azért, hogy azonnal vonják vissza a környezetre és az emberi egészségre veszélyes akkumulátorgyárak és -bontók működési engedélyét.

Miközben a kormányzati kommunikáció szerint az akkumulátoripar „zöld”, a működését szabályozó előírások pedig szigorúbbak az európaiaknál, egyre gyakrabban hallunk balesetekről, katasztrófákról, sőt halálesetekről ezekben az üzemekben. A legutóbbi hír sajnos az, hogy egy egyébként minden engedéllyel rendelkező akkumulátorfeldolgozó üzemben, Bátonyterenyén lettek rosszul a hatósági ellenőrzést végző kormányhivatalnokok az üzemben.

A Párbeszéd – ZÖLDEK követeli a botrányos bátonyterenyei eset azonnali kivizsgálását, ami azt is megmutatta, mit jelent a gyakorlatban a kormány által beígért szigor. Felszólítjuk a hatóságokat: vonják vissza a kiadott működési engedélyeket, és vizsgálják felül a teljes engedélyezési rendszert az emberi egészség és a környezetünk védelmében!

Kövess minket: