Tüntetés az életveszélyes akkugyárak ellen Szigetszentmiklóson!

2023.10.12.

A két halálos áldozatot követelő tavaszi baleset után ismét tűz ütött ki a szigetszentmiklósi akkugyárban. A Párbeszéd – ZÖLDEK eddig is a veszélyes, sokszoros szabálysértéseket elkövető akkugyárak működésének felfüggesztését, a biztonságos működés garanciáit és az ellenőrzések szigorítását követelte, a kormány ehelyett tovább lazított a szabályokon. Elég az egészségünk és környezetünk veszélyeztetéséből!

A tüntetés helyszíne a Szigetszentmiklós-Gyártelep HÉV-állomás mellett található, a Csonka János utca felől közelíthető meg.

Megközelítés:
Tömegközlekedéssel a HÉV mellett a Volán buszjárataival lehet a helyszínre érkezni (Csepelről és Szigethalomról; 673, 675, 676, 690).
Kerékpártároló a tüntetés közvetlen közelében van.
Autóval érkezők a HÉV állomástól pár száz méterre az SZC Csonka János Műszaki Technikum előtt tudnak parkolni.

A tüntetésen felszólal dr. Jávor Benedek, a Párbeszéd – ZÖLDEK európai parlamenti listavezetője, Bodnár Zsuzsa, újságíró, a Göd-ÉRT Egyesület elnöke, Beőthy-Fehér Szabolcs, a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezetének (BDSZ) nemzetközi titkára, Gyurcsik József, a Momentum polgármesterjelöltje Szigetszentmiklóson, Kemény Péter, a Párbeszéd – ZÖLDEK önkormányzatiképviselő-jelöltje Dunaharasztiban, Kovács Levente, a Párbeszéd – ZÖLDEK önkormányzatiképviselő-jelöltje Szigetszentmiklóson.

További információ itt található.

Kövess minket: