A kormány nem a magyaroknak, hanem a kínai befektetőknek kedvez az akkumulátorgyárakkal

2023.05.13.

Az újabb debreceni akkumulátorgyárral a kormány nem a magyaroknak, hanem a külföldi befektetők érdekét – erről beszélt Barabás Richárd, a Párbeszéd – ZÖLDEK szóvivője szombati sajtótájékoztatóján.

Mi, a Párbeszéd – ZÖLDEK hiszünk abban, hogy Magyarországnak fejlődnie kell, és ott kell lennie a XXI. század nyertesei között. Ugyanakkor nem teljesen értjük, hogy a kormány propagandájával szemben mindehhez hogyan járul hozzá egy olyan akkumulátorgyár, amely kínai tőkéből épül, kínai technológiával működik, amelybe a nyersanyagokat külföldről szállítják, és amelyben magyarok viszonylag keveset dolgoznak.

A kormány új jogszabályjavaslatával, amely megkönnyíti a vendégmunkások itt tartózkodását, tulajdonképpen elismeri azt, hogy nem is létezik az a munkaerőpiaci kínálat, amelyre ezeket az akkumulátorgyárakat építenék.

Nézd meg Barabás Richárd, a Párbeszéd – ZÖLDEK szóvivőjének sajtótájékoztatóját!

A környezetszennyező akkumulátorgyárak helyett a debrecenieknek biztonságra van szükségük, környezeti biztonságra. Ezért Szabó Tímea, a Párbeszéd – ZÖLDEK frakcióvezetője már a CATL ügyében panasszal fordult az Európai Bizottsághoz, most az új debreceni, EVE gyár kapcsán is ezt teszi a Párbeszéd – ZÖLDEK Jávor Benedekkel, a párt európai parlamenti listavezetőjével együtt.

Kövess minket: