A Párbeszéd – ZÖLDEK nem hagyja, hogy Magyarország kínai méreglerakat legyen!

2023.06.27.

Szabó Tímea, a Párbeszéd – ZÖLDEK frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy írásbeli kérdésekkel fordulnak a kormányhoz a mérgező anyagokat elosztó soroksári központ ügyében.

A frakcióvezető figyelmeztetett, hogy a Direkt36 cikke szerint több tonna mérgező vegyianyagot akarnak Kínából Budapest kertvárosába szállítani.

Szabó Tímea közölte, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal is feltehetőleg azért épül, hogy ezen keresztül lehessen ideszállítani a mérgező, rákkeltő anyagokat. Soroksár, Pesterzsébet és Ferencváros is érintett lenne a problémában.

Szabó Tímea felhívta a figyelmet, hogy ezzel Budapestet is eléri az akkurémálom, anélkül, hogy az emberek véleményét megkérdezték volna erről, akárcsak a vidéki gyárak esetén. A frakcióvezető szerint a kormány kiárusítja hazánkat a kínai érdekeknek, hiszen súlyosan mérgező iparágat hoznak Magyarországra, amihez semmink nincs: sem víz, sem termőföld, sem energia, sem munkaerő – így semmit sem profitálunk ebből, csak a mérgező anyagokat kapjuk a nyakunkba.

A frakcióvezető bejelentette, hogy a Párbeszéd – ZÖLDEK a mai napon írásbeli kérdéssel fordul a kormányhoz, amelyben többek között megkérdezik, hogy igazak-e a cikkben megfogalmazott állítások, meg tudják-e erősíteni, hogy az elosztóközpontokat Záhonyban illetve Soroksáron akarják kialakítani, milyen módon fogják a helyi önkormányzatokat és a lakosság véleményét megkérdezni, illetve milyen forrásból valósul meg mindez?

A Párbeszéd – ZÖLDEK azonnali választ vár a kormánytól.

Kövess minket: