Iváncsai elbocsátások: Teljes kudarc a kormány akkustratégiája – A Párbeszéd – ZÖLDEK Nagy Márton miniszterhez fordul

2024.05.15.

A Párbeszéd – ZÖLDEK írásbeli kérdéssel fordul Nagy Márton gazdasági miniszterhez a kormány elhibázott akkumulátorstratégiája miatt, és közös ülésre hívja össze az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságát és Gazdasági Bizottságát – jelentette be Szabó Rebeka, a zöldpárt társelnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

Mérgező akkugyárat akarnak Orbánék Pécs környékén is?

2023.07.20.

Pécstől körülbelül öt kilométerre beruházási célterületté nyilvánítottak területet kormányhatározatban. Szabó Tímea, a Párbeszéd – ZÖLDEK frakcióvezetője ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatójában hangsúlyozta, hogy egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen ipari munkát fognak végezni a területeken, de az sajnálatos, hogy értékes mezőgazdasági terület veszik el a beruházás által.

Üdvözöljük a Fővárosi Ítélőtábla döntését: a vízellátás biztonsága fontosabb az erőltetett akkumulátorgyártásnál

2023.07.13.

Nem sikerült igazat mondania a kormánynak a Debrecenbe tervezett óriás akkumulátorgyár vízigényével kapcsolatban sem: immár a bíróság is kimondta – amit a Párbeszéd – Zöldek hónapok óta következetesen állít –, hogy a kínai mamutüzem veszélyezteti a térség ivóvízellátását. Szerintünk a debreceniek ivóvíz-biztonsága fontosabb a gyártó profitérdekeinél: a környezetkárosító beruházást azonnal fel kell függeszteni.