A kormánynak dolgozó szervezetek szerint is káros az akkumulátorgyártás

2023.04.15.

A kormánynak dolgozó vagy a kormányhoz lojális szervezetek is kritizálják az akkumulátorgyárak Magyarországra telepítését. Nemrég a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője illette kritikával az akkumulátorgyárakat. Ki is rúgták érte.

Baloldal, baloldal, baloldal – halljuk a fideszes képviselők válaszaiban, amikor az akkumulátorgyártás hátrányairól beszélünk a parlamentben. Azonban korántsem csak az ellenzék soraiból hangzik el kritika az akkumulátorgyártásról: több kormányközeli, vagy kormányhoz lojális szervezet is kifejezte tiltakozását az “akkumulátor nagyhatalom” lázálom ellen.

Legutóbb a Magyar Mérnöki Kamara kritizálta a hazai akkugyárak környezetvédelmi engedélyeztetési eljárását, de előtte például Matolcsy György is szót emelt az akkugyárak ellen, vagy nemrég a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője illette kritikával az akkumulátorgyárakat. Ki is rúgták érte.

A Párbeszéd – ZÖLDEK is csak megerősíteni tudja: hazánk jövője nem az alacsony hozzáadott értékű ipari bérmunkában, hanem az oktatásban, az innovációban és a fenntarthatóságban van.

Szabó Tímea, a Párbeszéd – ZÖLDEK frakcióvezetője felszólalt ez ügyben a parlamentben. Nézd meg a felszólalásról készült összefoglaló videót!

Szabó Tímea a parlamentben

Kövess minket: