Karácsony Gergely: A következő években 51 új CAF villamos érkezik Budapestre

2024.04.08.

Ennek köszönhetően még több vonalon jelennek meg az alacsonypadlós, légkondicionált villamosok – írta a főpolgármester Facebook-bejegyzésében.

Amikor azonban a Szabadság hidat felújították, ezzel az új, CAF típussal még nem számoltak a mérnökök, ezért alapos vizsgálatra van szükség, hogy kiderüljön, milyen típusú villamosok milyen feltételek mellett járhatnak a hídon. A kérdés azért is aktuális, mert megkezdődött az Újbuda–Újpest-villamostengely részletes tervezése: a Lehel tér és a Deák tér közé évtizedek után visszakerülő vágányoknak köszönhetően Újbudától Újpestig egy átszállásmentes vonal jöhet létre a Szabadság hídon keresztül – írta Karácsony Gergely Facebook-posztjában a budapesti villamosok helyzetéről.

CAF villamosok terheléses próbát tartanak a Szabadság hídon. 2024.04.04 éjszaka

A főpolgármester szerint már csak azt kell megtudniuk, hogy szükséges-e a híd megerősítése az új, alacsonypadlós villamosok közlekedéséhez, de a BKV Zrt., a BKK – Budapesti Közlekedési Központ és a Budapest Közút közös munkájának köszönhetően erről részletes adatok fognak rendelkezésre állni a tervezéshez.

Kövess minket: